Megmenekülnek a pincék a víztől

2023.09.12. 13:57

Megépül a vízelvezető rendszer Nagykanizsán

Hamarosan nekilátnak a Bocskai utcai csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítéséhez. A miklósfai városrészben található területen ugyanis évek óta problémát okoz, hogy a lezúduló csapadék nem tud elfolyni, ezért a pincékbe, garázsokba folyik a víz.

Pásztor András

Radics Bálint képviselő a hamarosan kezdődő munkavégzés helyszínét mutatja

Fotó: Gergely Szilárd

Erről a minap Radics Bálint, a városrész önkormányzati képviselője adott tájékoztatást, aki elmondta: az utcában mindkét oldalon betonelemekből készült vízelvezető árok épül, megközelítőleg 31 millió forintból.

- A tervek szerint a héten szerződést köt az önkormányzat a kivitelezővel, majd a munkaterület átadását követően neki is látnak a munkálatoknak, hogy október végére, november elejére be lehessen fejezni a beruházást - mondta Radics Bálint, aki hozzátette: örül a fejlesztésnek, de már évekkel korábban is megoldódhatott volna az itt élők problémája. - Ennek a beruházásnak a tervei már 2019-ben rendelkezésre álltak, s mikor az önkormányzat megkapta az 588 millió forintos kormányzati támogatást, jeleztem, hogy kerüljön fel ez is a fejlesztési listára. Azonban az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója még tárgyalni sem akart a javaslatról, többször is levették napirendről az ügyet. Végül jobb belátásra tértek, de közben eltelt három év.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!