Folyamatos a közművek cseréje a környéken

2023.09.05. 18:00

Ivóvízhálózat rekonstrukció a Jánkahegyen

Egy több mint ötvenéves, magántulajdonú ivóvízvezetéket váltanak ki és építenek újat az Aranyoslaphoz közeli Jánkahegyen, a Galogonya köz és Leander utca közötti szakaszon. A kivitelező Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. augusztus második felében kezdte a munkákat, a tervek szerint – időjárás függvényében – októberre befejezik a tereprendezést is.

Mozsár Eszter

Somlai Péter és Szilasi Gábor a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatót.

Fotó: Pezzetta Umberto

A helyszíni sajtóbejáráson Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselője arról tájékoztatott, hogy eddig csupán egy vízórát használtak az itt lakók, ami kevésbé volt komfortos és kényelmes. Most közel 700 méter hosszon új gerincvezeték és összesen 80 méteren bekötő vezeték épül, 25 ingatlant kötnek a rendszerre.

- Megválasztásom után 2019-ben ez volt az első problémás helyszín, ahol segítséget kértek a tulajdonosok. Sokan töltik itt hétvégéjüket és többen életvitelszerűen laknak itt. A külön vízórákkal ezek a gondok most megoldódnak – mondta a képviselő. - Tavaly Magasbükön volt vízvezetékhálózat-fejlesztés, jelenleg a landorhegyi városrészben dolgoznak a szakemberek, egyszóval folyamatos a régi közművek cseréje a körzetben.

Somlai Péter, a polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítési szakreferense hozzátette: a rekonstrukcióra azért volt szükség, mert a rendszer nagy mértékben elhasználódott. A jelenlegi összekötéssel, körvezetékesítéssel biztonságosabb lesz az ivóvízellátás. A beruházás során négy tűzcsapot helyeznek el. A munkálatokat tereprendezéssel fejezik be, az utak kavicsos zúzalékot kapnak.

A helyszíni szemlén elhangzott, a bruttó 49 millió forintos beruházás az önkormányzat és a Zalavíz közös, KEHOP -2.1.11 nevű pályázatának segítségével épül. A pályázat során a városban összesen 28 ivóvízminőséget javító és szennyvízelvezést, tisztítást segítő fejlesztés valósul meg, annak egyik eleme a mostani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!