Ne vendégmunkásokra cseréljék a magyarokat

2023.08.17. 13:04

Az elvándorlást szeretné megállítani a Jobbik-Konzervatívok

„Fideszes lakosságcsere: ázsiai migránsmunkások be, magyarok ki” címmel tartott csütörtökön délben a Zrínyi úton, az egyik legnagyobb foglalkoztató cég előtt sajtótájékoztatót Benke Richárd önkormányzati képviselő.

Mozsár Eszter

Benke Richárd jobbikos önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót Zalaegerszegen.

Fotó: Mozsár Eszter

A Jobbik-Konzervatívok párt eseményén elhangzott: aggodalomra ad okot Magyarország, azon belül az aprófalvas Zala, illetve Zalaegerszeg lakosságának csökkenése. Ha ehhez hozzávesszük az egyre növekvő, több száz ezerre kalkulált vendégmunkások számát, komoly népességcsere van kialakulóban, mondta a politikus. Mindez kulturális, szociális, adott esetben egészségügyi problémákat vet fel.

A jobbikosok szerint a népességcsere megállítható lenne, ha az ország földrajzi adottságait használnánk ki az élelmiszeripar és az arra épülő feldolgozóipar fellendítésével. Ezen kívül jelentős mértékben kellene segíteni a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat. Végül a többször hangoztatott béruniós programjukat emelte ki: az európai mértékhez kell közelíteni a hazai béreket, ugyanis az elvándorlás egyik legfőbb oka egzisztenciális.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!