Modernizálták a gyártást

2023.06.01. 19:15

Számos beruházást valósított meg a Ferzol-Metál Kft. Nagykanizsán

Számos kapacitásbővítő fejlesztést valósított meg a Ferzol-Metál Kft. abból a 100.5 millió forintos pályázatból, illetve a közel hasonló mértékű önerőből, amit a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz biztosított a kanizsai cég számára. Csütörtökön a megvalósult technológiai fejlesztéseket mutatták be a vállalkozás telephelyén.

Pásztor András

Csapó Zoltán (jobbról) gyárigazgató és Simon-Biró Zsuzsanna tulajdonos ügyvezető vezette körbe Cseresnyés Péter képviselőt az üzemben

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Simon-Biró Zsuzsanna tulajdonos ügyvezető elmondta: a Kanizsán működő üzem 2020-ban került a tulajdonukba és Ferzol-Metál Kft. néven folytatta tovább fémipari termelő tevékenységét. Akkor 103 fős létszámmal és 4.3 millió eurós árbevétellel működött a cég, ami mostanra 10 millió eurós bevételt és közel 150 dolgozót jelent.


A pályázati támogatásból megvalósuló fejlesztésekről Csapó Zoltán gyárigazgató számolt be, aki elmondta: modern CNC gépek beszerzése valósult meg, emellett, informatikai fejlesztések, egy kis méretű liftraktár, valamint egy mini napelem-rendszer került kialakításra.
A rendezvényen részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki amellett, hogy gratulált a fejlesztésekhez, azt is hangsúlyozta: a kormány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy helyzetbe hozza a hazai vállalkozókat, hiszen a jól prosperáló cégek munkát adnak az embereknek és adóbevételt generálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!