Az energiaárak emelkedése is közrejátszott

2023.05.17. 20:02

Létszámcsökkentés a Zalakerámia Zrt-nél

Mint arról lapunk szerdai számában beszámoltunk: a Zalakerámia Zrt. 2023. május 15-én csoportos létszámcsökkentést jelentett be a Zalaegerszegi Járási Hivatal Foglalkoztatási osztálya felé.

Pásztor András

A létszámcsökkentés a társaságot érintő külső tényezők együttes hatása, a tulajdonos a kialakult helyzetre tekintettel gyáregységei között termelés-optimalizálási lépésről döntött, amely érinti a tófeji gyáregységben foglalkoztatott munkavállalókat is.

A kialakult helyzet hátteréről szerdán próbáltunk információkat gyűjteni. Horváth Zoltán, Tófej polgármestere érdeklődésünkre elmondta: sajnos, várható volt, hogy a Zalakerámia Zrt. kénytelen lesz lépéseket tenni, hiszen az orosz-ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika együttes hatására olyan mértékben emelkedtek az energiaárak, ami mindenképpen beavatkozást igényelt a termelési folyamatokba - mondta a polgármester, aki hozzátette: úgy tudja, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt már tavaly is a tervezettnél hosszabb volt a leállás az üzemben. - A tófeji üzemben közel kétszázan dolgoznak, az emberek egyelőre várakozó állásponton vannak.

A településen többen is megerősítették, hogy a vállalat nehézségei egyértelműen az energiaára emelkedésére vezethető vissza, a cégvezetés ugyanis korábban fejlesztési, modernizációs terveket is készített a tófeji üzem kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!