Karácsony utáni leárazások

2023.01.07. 16:55

Hívogatnak az 50-70 százalékos akciókat hirdető kirakatok - Jobban megéri ilyenkor vásárolni?

Az utcákat járva gyakran hívogatnak az 50-70 százalékos akciókat hirdető kirakatok. Cikkünkben utánajártunk, valóban jobban megéri-e ilyenkor vásárolni.

Vaol.hu

Forrás: pexels

Az akciók jellemzően a karácsonyt követő napoktól kezdődően január közepéig tartanak. Ilyenkor az ünnepi díszeket, csomagolókat akár 70, de jellemzően inkább 30 százalékos kedvezménnyel árusítják az üzletek – érdemes már egy évvel előre gondolkodni. Az elektronikai eszközök többségét szezontól függetlenül keresik a vásárlók, talán ez is lehet az oka annak, hogy újévi készletkisöprés címmel csupán 5-10 százalékos kedvezményt kínál az egyik elektronikai üzletlánc.

A lakberendezési termékek iránt érdeklődőknek is kedveznek a téli kiárusítások. Az egyik legnépszerűbb ilyen bolthálózat hirdeti: a vásárló akár 65 százalékot is megtakaríthat náluk. Bár az üzletben a legtöbb termékre maximum 20-30 százalékos kedvezményt kínálnak, akadnak ott jó fogások is: egy memóriahabos párnát például 70 százalékos kedvezménnyel, csaknem 8 ezer forint helyett 2200 forintért árulnak.

Horváth Ibolya, egy népszerű szombathelyi butik tulajdonosa elmondta: üzletében már szokássá vált, hogy a téli kollekció utolsó darabjait viszonylag gyorsan igyekszik kiárusítani a tavaszi ruhák érkezése előtt, így, - a szezonhoz nem köthetők kivételével – 50-70 százalékkal olcsóbban adják el azokat. Hozzátette, vásárlói köre nagyjából állandó, de az akciók időnként bevonzanak hozzájuk új vevőket is. A kereskedő arról is beszélt, hogy ezen a télen az előző években megszokottnál jóval korábban kezdték el keresni a tavaszi kollekciót, vélhetően az enyhe időjárás miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!