Hetedszer

2022.12.09. 18:00

Turizmus és biztonság - Nemzetközi konferenciát tartottak Zalakaroson

Hetedik alkalommal rendezte meg a zalakarosi Karos SPA-ban a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ, és a Rendőrség Tudományos Tanácsa a társszervezetek közreműködésével a Turizmus és biztonság című nemzetközi tudományos konferenciát.

Benedek Bálint

A konferencia résztvevői, balról: Prof. dr. Michalkó Gábor egyetemi tanár, dr. Gelencsér András, Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség, marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, dr. Németh Kornél és Novák Ferenc

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A rendezvény megnyitóján dr. Németh Kornél, a kanizsai intézmény Alkalmazott Gazdálkodástani Intézetének vezetője, egyetemi docense elmondta: a 2016-ban útjára indított konferenciasorozat alapgondolata az volt, hogy a biztonság és a turizmus területén létrejött legújabb hazai és nemzetközi eredményeket a szakértő közönség számára hozzáférhetővé tegye. Az elmúlt évek sajnálatos eseményei miatt még inkább fókuszba került a turizmusbiztonság kérdése. A kiszámíthatóság, a biztonság megteremtése és fenntartása kulcsfontosságú feladatként jelenik meg a szektorban.

- Hét évvel ezelőtt bizony még ízlelgettük, hogy miként került egy konferencia programjába a turizmus és a biztonság, ma viszont tudjuk, e fogalmak elválaszthatatlanná váltak - fogalmazott köszöntőjében dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. - A témakör sajnálatos módon kimeríthetetlen lesz és további kutatásokat, együttműködéseket indukál, hiszen aki ezzel foglalkozik, nem marad munka nélkül. Ez pusztán azt jelenti, hogy a válságok idejét éljük, erre kizárólag tudományos alapon, együttműködéssel lehet felkészülni és ezek hatását mérsékelni.

Novák Ferenc polgármester beszédében Zalakaros turizmusban betöltött szerepéről beszélt, s külön a fürdőről, kiemelve, hogy annak 57 éves fennállása alatt 32 millió vendéget fogadott. Az elmúlt időszak eredményeit hangsúlyozva azt is elmondta: a fürdőváros jelenleg az ország egyik legbiztonságosabb települése, a rendőrségi jelentések szerint az utolsó két hónapban nem történt bűncselekmény a városban.

A konferencia további programjában szó esett az új kihívásokról a rendészettudomány területén, a turizmusbiztonság aktuális kérdéseiről, a fenntarthatóságról és a körforgásos gazdaságról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!