így látja a VOSZ megyei elnöke

2021.02.05. 07:00

Doucha Ferenc: jólétünk a gazdaságtól függ

Az emberek jóléte, életminősége a gazdaság teljesítményétől függ – szögezte le Doucha Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Zala Megyei Szervezete elnökeként annak kapcsán, hogy a baloldali vezetésű önkormányzatok tragédiaként élik meg az iparűzési adó felének elengedését.

Pásztor András

Doucha Ferenc

Fotó: ZH–Archívum

Doucha Ferenc elmondta: lassan már egy éve, hogy a koronavírus az egész Földön szedi áldozatait. Van, aki a betegségtől fél, van, aki a családját, idős szüleit félti, s van, aki amiatt aggódik, hogy megmarad-e a munkája. Természetesen az ország gazdasága, a vállalkozók is vesztesei a pandémiának. A mostani rendkívüli helyzet, amelynek megoldásában, feloldásában a széthúzás nem segít, mondta az elnök.

- A kormány úgy döntött – nagyon helyesen -, hogy a mikro- és kisvállalkozók helyi iparűzési adójának 50 százalékát elengedi a gazdasági nehézségek könnyítése érdekében – emlékeztetett Doucha Ferenc, majd hozzátette: megérti, hogy az adóbevétel idei kiesése nehézséget jelent az önkormányzatok számára, de ez a kedvezmény az önkormányzati cégeket is megilleti.

- Ebben a válságban nem az egymásra mutogatásra lenne szükség, hanem párbeszédre, a közös gondolkozásra, a pandémia által okozott károk enyhítésére. Reméljük, hogy rövid időn belül a gazdaság visszatér a régi kerékvágásba, eléri a korábbi teljesítményét – mondta.

Doucha Ferenc

– Ez mindenki számára fontos, hiszen az itt élő emberek jóléte, életminősége a gazdaság teljesítményétől függ – vázolta Doucha Ferenc.

Hozzátette: szövetségük évek óta jelzi, hogy az iparűzési adó némiképp igazságtalan, mert a vállalkozások árbevételét adóztatja és nem az elért nyereséget.

– A világ talán már soha nem lesz a régi. Újra kell gondolni, hogyan alakuljon az életük, de ahhoz, hogy ezt megtehessük, először össze kell fogni és nem egymásra mutogatni – fogalmazott a VOSZ megyei elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!