Találkozót tartottak

2020.09.11. 07:00

Hatvan új vállalkozó: teljesültek a foglalkoztatási paktum céljai

Nyolcadik találkozóját tartotta csütörtökön a művelődési központban a zalai innovatív foglalkoztatási paktum keretében működő mikrovállalkozási munkacsoport.

Korosa Titanilla

Pácsonyi Imre beszélt a paktum eredményeiről

Fotó: Korosa

A megyei önkormányzat által koordinált program aktualitásairól Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke beszélt.

– Közel 60 főnek tudtunk az utóbbi időszakban támogatást nyújtani a vállalkozóvá váláshoz – mondta. – Reményeink szerint ők hosszabb távon is ezen a pályán maradnak. Annak ellenére, hogy 2021 őszén fejezzük be a projektet, már most teljesültek az elvárások. A jövőben, kihasználva a költségvetési lehetőségeket, kistermelőknek, kézműveseknek nyújtunk új szolgáltatást. Olyan új internetes felülethez jutnak a mikrovállalkozások, egyéni vállalkozók, melyen keresztül termékeiket népszerűsíthetik, kapcsolatot tudnak tartani vevőikkel. Ez amolyan online áruházként működik majd, ahol könnyebben értékesíthetik áruikat belföldön és külföldön egyaránt.

Pácsonyi Imre beszélt a paktum eredményeiről
Fotó: Korosa

A továbbiakban a koronavírus munkaerő-piaci hatásáról, a vállalkozások digitális térbe jutásának lehetőségeiről és a home office munkavégzés előnyeiről szóló előadásokat hallhattak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!