Tejiparosok találkoztak Egerszegen

2019.10.24. 11:30

Hosszú távra terveznek magyar leányvállalataikkal

Múlt pénteken délután volt és jelenlegi tejipari dolgozókkal telt meg a Három Kívánság étterem. Az egykori Zala Megyei Tejipari Vállalat, később Pannontej Zrt. nyugdíjas dolgozói adtak egymásnak találkozót, s a rendezvényen a jelenlegi cég, a Savencia Fromage & Dairy Hungária Zrt. több vezető beosztású munkatársa is részt vett.

Hajdu Péter

Nyugdíjas dolgozók töltötték meg az éttermet, a pult előtt áll Göncz János szervező, Szabó Bálint, Vulpe Ildikó és Kiss Ferenc

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Közel száz vendég töltötte meg a termet, s elevenítette fel a beszélgetések során a régi munkahelyi emlékeket, s azokról a munkatársakról is megemlékeztek a résztvevők, akik már nem lehetnek közöttük.

– Másodszor szerveztük meg a találkozót, amit a jelenlegi cég is támogatott. A beszélgetés, egy kellemes délután eltöltése a célunk, és szeretnénk évente rendszeressé tenni ezt a programot. Nyolcvanöten jelentkeztek, hogy várhatók. Vannak közöttünk, akik sajtgyártók voltak, s jöttek a porítóüzemből és az adminisztráció területéről is – mondta Kiss Ferenc, a nyugdíjas-találkozó egyik főszervezője.

Nyugdíjas dolgozók töltötték meg az éttermet, a pult előtt áll Göncz János szervező, Szabó Bálint, Vulpe Ildikó és Kiss Ferenc Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Magyarországon 1986-ban a tejiparon belül az egerszegi gyárban történt a legnagyobb beruházás a sajtgyártás modernizálása terén. Ha három műszakban dolgoztunk, akkor naponta 13 tonna nyers sajt készült, amit még sózni, érlelni kellett. Ezt a mennyiséget körülbelül 140–150 ezer liter tej feldolgozásával lehetett előállítani – közölte érdeklődésünkre Sabján László, a sajt-üzem egykori vezetője.

Az étterem végében az asztalsorok előtt egy külön asztalon régi sajtgyári fényképek, dokumentumok sorakoztak, amelyek ugyancsak emlékek felidézésére adtak alkalmat. A mai cég képviseletében Vulpe Ildikó humánerőforrás igazgató köszöntötte a nyugdíjasokat, és adott ismertetőt a cégről. Elmondta egyebek között, hogy ma is az a francia Bongrain család a cég többségi tulajdonosa, amely 1998-ban megvásárolta a Zalatej Rt.-t, és a tulajdonosok ma is hosszú távra terveznek magyarországi leányvállalatukkal.

– Magyarországon egyedülálló dolog, hogy az élelmiszeriparban három telephelyen működnek termelőegységek, Zalaegerszeg mellett Répcelakon és Veszprémben a gyárak vannak, Budapesten pedig a marketinggel és kereskedelemmel foglalkozó irodát tartunk fenn – mondta a humánerőforrás igazgató, és érdeklődésünkre azt is közölte, hogy a vállalkozás kölcsönzött munkaerővel együtt országosan 700 főt, azon belül 620 saját dolgozót foglalkoztat. Szabó Bálint, az egerszegi gyár vezetője ezt kiegészítve arról is tájékoztatott, hogy az egerszegi gyárban ma 87-en dolgoznak, és jövő évre 2600 tonnás sajttermelést terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!