Ellenőrizték az adózókat

2018.12.20. 07:00

Önkormányzati ülést tartottak Lentiben

A kerékpárutak téli karbantartásáról, illetve a síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkákról is szó volt a szerdai soros önkormányzati ülésen.

Korosa Titanilla

Elhangzott, hogy az önkormányzat a lakosság biztonságos közlekedése érdekében a közútkezelő által elvégzett munkálatok mellett – ha szükséges – gondoskodik a további téli síkosságmentesítésről és hóeltakarításról a Mumor-Zajda, Lenti-Mumor, Lenti-Rédics és a Lenti-Máhomfa közötti kerékpárutak külterületi szakaszain. Az ehhez szükséges forrást a képviselő-testület költségvetésében biztosítja.

Tárgyalták a képviselők a helyi adózásról szóló éves beszámolót is, melyből kiderült, hogy az előre eltervezettnek megfelelően teljesültek az adóbevételek. Az idegenforgalmi adó 108, az iparűzési 103 százalékban teljesült, vagyis a bevételek meghaladják a tervezettet. Előbbinél a nagyfokú teljesülés az áprilisban kezdődött, illetve nyár elejétől utólagosan végzett ellenőrzéseknek tudható be. Összesen 89 alkalommal jártak a hivatal munkatársai kereskedelmi és magánszállásadóknál, aminek következtében javult az adózási morál.

A testület döntött arról is, hogy biztosítja a szükséges önerőt a szilárd burkolattal nem rendelkező földutak fejlesztéséhez. A projekt keretében jövőre Lentihegyen több útszakasz kap új, szilárd burkolatot. Elfogadták a polgármesteri hivatal tevékenységéről szóló éves beszámolót és a képviselő-testület jövő félévi munkatervét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!