Modern és komfortos

2018.12.20. 07:00

Önerőből és állami támogatásból újítják fel a sormási orvosi rendelőt

Újabb nagyszabású fejlesztés zajlik a településen. Ezúttal az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületét újítják fel.

Szabó Zsófia

A kivitelező munkatársai, Koronczi József és Rácz Csaba a vizesblokk felújításán dolgoznak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A rendbetétel nagyon ráfért a falu központjában lévő, több évtizeddel ezelőtt épített házra. Ugyanis, leszámítva a kisebb, állagmegóvó javításokat, nagyobb modernizálást nem végeztek az épületen.

Pőcze Edit, Sormás polgármestere elmondta: régi tervük volt a rendelő korszerűsítése. Azonban pályázati támogatás híján önerőből és állami finanszírozásból, az adóssággal nem rendelkező önkormányzatok részére bocsájtott támogatásból láttak neki a szükséges munkálatoknak.

A kivitelező munkatársai, Koronczi József és Rácz Csaba a vizesblokk felújításán dolgoznak
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Az épület energiahatékonyságát javítjuk a felújítás révén – bocsájtotta előre Pőcze Edit. – Ennek keretében kicseréljük a nyílászárókat, szigeteljük a homlokzatot és a padlásfödémet. Megújul a tetőhéjazat, a padlóburkolat, a külső bádogosszerkezet, a csatornarendszer is, csakúgy, mint a szaniterek. A helyiségeket kifestjük, továbbá felújítjuk a világításrendszert. A beruházás több, mint 9.5 millió forintba kerül, amelyből 2 milliót önkormányzatunk biztosít önerőből, a többit pedig az állam hozzájárulásából fedezzük – összegezte Sormás első embere. Hozzátéve: a kivitelezés már javában zajlik, a tervek szerint a hónap végére elkészülnek a renoválással a szakemberek.

Az egészségügyi ellátás a felújítás ideje alatt sem szünetel a községben. A kultúrház ad otthont az elkövetkezendő időszakban az orvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak.

Pőcze Edit kiemelte: az elmúlt időszakban sem volt hiány teendőkből a faluban. A temetőt közel 2.5 millió forintból hozták rendbe. A parkrendezés jelentette a legnagyobb feladatot számukra. Korábban pedig a hivatallal szemben lévő szoborpark szépült meg, 1.6 millió forint pályázati támogatásból.

Hangsúlyozta: jövőre más fejlesztésekre is sor kerül. A Kossuth utcai járda fennmaradó részét is aszfaltozzák. Az Arany János utca gyalogútját szintén felújítják. Mindkettő a 15 millió forint értékű pályázatból valósul meg.

Azonban, ezeket megelőzően, még idén, a falu szépkorú, 65 év feletti lakóit megajándékozza karácsony alkalmából, 5000 forint értékű vásárlási utalvánnyal Sormás vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!