Előre a jövőbe

2017.09.17. 15:40

Itt a jövő – Különleges autókat láthatott a közönség a IV. Zalaegerszegi MobElitás napokon

Szeptember 16. és 22. között, tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítéséért.

Hajdu Péter

A megyeszékhelyen ez alkalomból szervezték meg szombaton az IV. Zalaegerszegi MobElitás napokat. A jégaréna és a sportcsarnok előtti terület benépesült az autóiparral, de nem széria autókkal. A bemutatók az elektromos hajtásról, napelemek alkalmazásáról, és más alternatív megoldásokról szólt. Az érdeklődők érdekes mágneses bemutatót is láthattak az egyik standnál, a levegőben mágnesek fölött haladó tekercs révén. Nagy érdeklődés kísérte az elektromos autók mai sztárját, a Teslát, amin az egyik nagy autópari beszállító végzi kísérletét az autonóm képességek továbbfejlesztésére.

 

Az érdeklődők pontosabb ismereteket kaptak arról, hol tartanak ma az önvezető járműfejlesztésben a konstruktőrök, s ezzel kapcsolatban miért fontos a zalaegerszegi járműipari tesztpálya beruházása. A délután fő látványossága a különleges járművek bemutató felvonulása volt. A speciális járművekkel kihajtottak a lezárt Balatoni útra, ahonnan egy kör megtétele után álltak vissza a standokra. Volt köztük elektromos formula autó, és mobiltelefonnal vezérelt autó is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!