Buli

2017.09.24. 14:01

Hangulatjelentő: Ilyen volt a Depresszió zalaegerszegi koncertje

A VII. Zalaegerszegi Sörfesztivál szombat esti sztárvendége volt a híres rock és metál együttes.

Rákos Bianka

Fotó: Depresszió-Facebook

A rockerek este 8 előtt pár perccel ellepték a Zala Plaza parkolóját. A zenekar behangolásakor a rajongók akkora ovációval fogadták a népszerű budapesti bandát, hogy az óriás körhinta dolgozói is kénytelenek voltak lehalkítani a Despasito-t. Kisebb tömeg gyűlt össze a színpad előtt, a pólókon olvasható feliratok szinte kizárólag zenekarok neveit hirdették, a Metallicától kezdve a punk műfaj egyik hazai képviselőjéig az Alvin és a mókusokig.

A színpadra lépéskor hangos üdvrivalgás kísérte Depressziót, még fel sem csendült az első dal, már metálvillák meredtek az ég felé. Ez persze nem volt meglepetés, hiszen köztudott mennyire népszerű bandáról van szó, aztán megszólalt az Álom az álomban című sláger és feléledt az igazi rock buli.

Az első számtól kezdve az utolsóig tartott a katarzis: sikoltozó lányok, pogozó tömeg, kiborult sör és elhajított dobverő – minden megvolt egy igazi Depresszió koncerthez. A zenekar végig megmozgatta és meg is tornáztatta a tömeget, hiszen az egyik slágernél például a refrénig guggolni kellett, majd felugrani. Nem riadtak vissza attól sem, hogy mélyebb tartalmú slágereket is műsorukra tűzzenek, amit a bulizók elismerése és a levegőbe meredező égő öngyújtók nyugtáztak.

A zenekar elárulta helyi kötődését is, hiszen a koncert pontosan arra a napra esett, amikor a basszusgitáros, Kovács Zoltán első koncertjét adta a többi taggal, ráadásul ugyanígy Zalaegerszegen!

Külön pozitívum, hogy az ingyenes koncert ellenére, a tagokon tényleg látni lehetett mennyire élvezik a zúzást, ráadásul nem sumákoltak el egy percet sem a másfél órás fellépésből – tényleg „csak a zene” számított.

Ha nem hiszed, nézd meg a helyszínen készült videókat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!