Gyűjthettek

2018.06.18. 13:20

Első levendulaszüret az egerszegi Alsóerdőn

Szombaton és a vasárnap a megyeszékhely levendula-rajongói számára kínált gyűjtési lehetőséget az Alsóerdővel szemben tavaly telepített Levendula-kert.

Arany Horváth Zsuzsa

Az egerszegiek éltek a lehetőséggel Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Domján Krisztián és Németh Enikő két év alatt két ütemben tízezer tövet telepített, amelyek közül az első ötezer hozott szüretelhető virágzatot. A fiatal pár által gondozott területen jövőre újabb mező nyílik meg a szedők számára.

Az egerszegiek éltek a lehetőséggel Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Szombaton délelőtt ottjártunkkor már száznál is többen serénykedtek a lilába-kékbe öltözött sorok között, akik a szedőzsák beszerzése után tetszőleges mennyiségű, jellegzetes illatú növényt vihettek haza. Az aratás után a gazdák majd még egyszer alaposan megnyírják a töveket, tudtuk meg Enikőtől, ezzel kicsit szerényebb, de még értékes másodvirágzást érnek el. A zalai levendulatermelők szeretnék, ha a közeljövőben a tihanyi, egyre népszerűbb szedéshez hasonlóan, programok is színesítenék a levendulaszüretet Zalaegerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!