A közös mozgás élménye

2024.06.11. 12:30

A Kihívás napja a Bocföldei Körzeti Általános Iskolában

„Az idei tanévben iskolánk ismét csatlakozott a Kihívás Napja országos programhoz, amely május 29-én délután 13 órakor kezdődött közös zenés bemelegítéssel”, tájékoztatta a zaol.hu-t Paucsa Tamásné szervező pedagógus.

Arany Horváth Zsuzsa

A bocföldei gyerekek számos ügyességi játékot választhattak

Forrás: Bocföldei Körzeti Általános Iskola

Az első blokkban „Fut az iskola” címmel minden diák futófeladatban vett részt – ki váltófutással, ki kocogva teljesítette az egy kilométeres távot. A délután folyamán játékos ügyességi feladatok következtek: az alsósok labdaterelgetésben, „krumpliültetésben”, utazólabdás, vizes és rolleres feladatokban ügyeskedhettek. A felsős tanulók kipróbálhatták a lajhármászást, gólyalábazást, kötélhúzást és a „mini röplabdát” is. A programsorozatot kosárlabdamérkőzés zárta.

Forrás: Bocföldei Körzeti Általános Iskola

„A gyakorlatok kiválasztásánál célunk az volt, hogy közösen, de mindenki a saját képességei alapján tudjon mozogni, tornázni és közben élményekkel telve, kellemesen elfáradva élje meg a közös játék, versengés örömét. A lebonyolított sportnappal a változatos, színes programokkal kitűzött céljainkat sikerült megvalósítani, a gyerekek megtapasztalhatták a felszabadult közös mozgás élményét, hangsúlyozta a szervezők nevében Paucsa Tamásné.

Forrás: Bocföldei Körzeti Általános Iskola

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában