Természetjárás

2024.01.22. 10:00

Téli túrázás az Őrség szőlőhegyein

A hét végén sikeresen lezajlott Hármashatár túra után újabb szabadidős programot kínál a természetjárók számára az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság. Január 27-én a Kerka-patak felső szakaszának völgyéből indulva a történelmi Őrség két szőlőhegyét barangolhatják be a résztvevők.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A Téli túrák nemzeti parkjainkban rendezvénysorozatának részét képező program Bajánsenyéről indul 9.30 órakor. A résztvevők mintegy 13,5 kilométert tesznek meg szintkülönbségekkel tarkított völgyes-dombos, részben erdei terepen. Az út során érintik Őrbajánházán keresztülhaladva érintik Zala vármegyét is, az egyik úti cél ugyanis a Magyarföld melletti Berki-hegy lesz, majd onnan a „legbátrabb község” címet is elnyert Kercaszomor felé haladva tovább a Kis-hegy több évszázados présházai között barangolnak a túrázók. A körülbelül négy óra időtartamú program résztvevői végül Bajánsenyére térnek vissza.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni január 26-án 12 óráig lehet az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság telefonszámán vagy elektronikus levélcímén. A szervezők maximum 50 főt fogadnak. A résztvevőknek túraruházat, vízálló túrabakancs viselését javasolják. A programon jól nevelt, irányítható kutyák részvétele engedélyezett, ám a vadvilág védelme érdekében azokat végig pórázon kötelesek tartani gazdáik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!