A lakberendező válaszol

2023.10.15. 16:00

Így lehet Meghan Markle stílusú otthonod

Csodálva és irigykedve figyeljük a sztárok dollármilliókba kerülő otthonait, vágyakozva nézegetjük a képeket, és közben arra gondolunk: nekünk soha nem lesz hasonló. Arra valóban nem sok az esély, hogy egy hétköznapi ember hétköznapi fizetéssel óceánra néző, 2000 négyzetméteres villát vásárol magának hétvégi háznak, ám – Henczi Nóri lakberendező szakértőnk szerint – a stílus nem pénz kérdése.

Török Gabriella

Meghan Markle hercegné, a brit királyi család tagja, egykori színésznő - fantasztikus stílusa van.

Forrás: pinterest

Ha megtetszik egy világsztár magazinban bemutatott lakása, könnyen elleshetjük annak legfőbb stílusjegyeit, csak figyelnünk kell a részletekre – mondja Nóri. Ennek bemutatására Meghan Markle hercegnét, a brit királyi család tagját, egykori színésznőt választottam. Róla bátran kijelenthetem, hogy az egyik legmegosztóbb női személyisége a sztárvilágnak: sokan szeretik és talán még többen kritizálják. Egy valamit azonban határozottan ki merek róla jelenteni: fantasztikus stílusa van!

Kezdő színésznőként- a hollywoodi évek előtt- ebben a torontói házban élt.
Kezdő színésznőként- a hollywoodi évek előtt- ebben a torontói házban élt.

Mielőtt hercegné lett, Meghan nagyon sokat posztolt a közösségi oldalakon, és blogot is vezetett, így ennek hála az egyik képmegosztó oldalon rengeteg fotót találhatunk róla és korábbi otthonairól. Kezdő színésznőként- a hollywoodi évek előtt- ebben a torontói házban élt. Semmi csillogás, semmi extrém ragyogás, belül viszont már 100%-ban tükrözi Meghan kifinomult stílusát.

Hideg színeket sehol nem látunk a lakásban.
Szinte kizárólag világos pasztellszíneket használ. Hideg színeket sehol nem látunk a lakásban.

A lakás nagyon világos, ami főként annak köszönhető, hogy szinte kizárólag világos pasztellszíneket használ. A fehér, a bézs, a barna különböző, visszafogott árnyalatai mind világossá teszik a teret. Hogy a lakás ne váljon monotonná, nagyon ügyesen használja a fekete és a vörös színeket. Feltűnő az is, hogy hideg színeket sehol nem látunk a lakásban.

A fehéret a világos fa színekkel töri meg.

A konyha nem hatalmas, semmi extra design, mégis teljesen harmonikus, azt hiszem, bárki szívesen elfogadná, nem mellesleg akár egy panellakásban is kivitelezhető. A fehéret világos fa színekkel töri meg.

A kis méretű fürdőszobában legpraktikusabb megoldás a világos színek használata.

Egy viszonylag kis méretű, wc-vel, mosdóval és káddal felszerelt fürdőszobában a lehető legpraktikusabb megoldás a világos színek használata, amit Meghan fekete csapokkal hangsúlyozott. A nagy felületű tükör tágítja a teret, a tükrös szekrény pedig praktikus tároló.

A nagy tükör a hálóban tágítja a teret és szórja a fényt, így még világosabb lesz a helyiség.

Természetesen a lakás eddig bemutatott stílusjegyei a hálószobában a folytatódnak: fehér ágynemű és fehér, sűrű szövésű függöny, világos bézs falak, fa ágykeret és dekoráció, fehér váza és fekete-fehér kép. A nagy tükör a hálóban nem feltétlenül előnyös, azt az érzetet keltheti, hogy nem vagyunk egyedül a szobában, viszont nagyon jól tágítja a teret és szórja a fényt, így még világosabb lesz a helyiség.

A nappali és a két örökbefogadott kutyus. Fotó: Instagram/MeghanMarkle

A nappaliban sem a hatalmas tér, vagy a drága kiegészítők azok, amik megragadják az ember szemét, hanem a harmónia. Egy puha, világos sarokkanapé, amit a két örökbefogadott kutyus miatt bézs plédekkel takar, fekete és fehér képkeretek, egy nagy zöld szobanövény a természet jegyében és az elmaradhatatlan fehér élővirág csokor.

Harmónia, lágyság, visszafogott nőiesség - ez jellemzi a stílusát.

Ha végignézzük a fenti képeket, biztos feltűnik mindenkinek, mi az, amit szinte minden helyiségben dekorációs elemként használ Meghan. Bazsarózsa minden mennyiségben, fehér, pasztell és élénk rózsaszín színben. Könyvek, könyvek, könyvek és könyvek.
A többi kiegészítő: a vázák, illatosítók, gyertyák is mind világos színben jelennek meg. Harmónia, lágyság, visszafogott nőiesség, ez jellemzi a stílusát.

Henczi Nóri lakberendező: A stílus nem pénz kérdése
Fotó: Fehér Márk

- Ha össze szeretnénk foglalni 3 pontban, hogy mire figyeljünk, ha egy Meghan Markle inspirálta otthont szeretnénk, akkor mi lenne az?


1. Válasszunk egy világos színt és annak árnyalatait, ami a lakásunk minden helyiségében dominálni fog.
2. Csak azokat a tárgyakat tároljuk szem előtt, amikkel dekorálni is szeretnénk, ezek szintén egy domináns szín árnyalataiban jelenjenek meg.
3. Ha kicsi és sötét a lakásunk, használjunk tükröket! Világosabbnak és tágasabbnak fog hatni a tér.

Úgy gondolom, ha a fentiek alapján vágunk bele egy lakásfelújításba, vagy átalakításba, biztosak lehetünk benne, hogy elégedettek leszünk az eredménnyel. De ne feledjük, ahány ember, annyi stílus… és annyi kedvelt sztárotthon, mondja Nóri.

Henczi Nóri szakértő tanácsaival a zaol.hu-n már találkozhattak olvasóink. A tanévkezdés kapcsán beszélgettünk már az otthoni tanulósarok kialakításáról, de szó lesz még számos aktuális és érdekes témáról a jövőben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!