Érdi bőtermő után újfehértói fürtös

2023.07.06. 08:30

Meggyszüret Pókaszepetken

Még egy hétig tarthat a lakosságot kiszolgáló értékesítés a pókaszepetki meggyeskertekben, ezekben a napokban az érdi bőtermő után az újfehértói fürtös szedése zajlik, mondta érdeklődésünkre Pál György, a Taszilómajorban gazdálkodó Zalagrár Kft. ügyvezetője szerdán délelőtt.

Arany Horváth Zsuzsa

Ládákban az újfehértói fürtös

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint arról beszámoltunk, két hete kezdték meg a gyümölcsszüretet, a termény egy részének az útja külföldre vezet, a másiké a hazai, sőt, zalai asztalokra, kamrákba kompót, szörp, vagy fagyasztott formában. A három rázógépes betakarításhoz mintegy 50 idénymunkás csatlakozott júniusban. Idén a tavaszi fagyok érintették a virágzás időszakát, emiatt kevesebb lett a termés, a monília ellen azonban sikeresen védekeztek, a minőség pedig ugyanolyan jó, mint a korábbi években. A hatvan hektáros pókaszepetki gazdaságot, ahol fiatal ültetvények adják a gyümölcsöt, az érdeklődők reggel 7 és este 6 óra között kereshetik fel. 

A külföldi szállítmányt 2 fokosra hűtik, így indul el a célállomásra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!