Sörkülönlegességek és házi ízek

2023.07.04. 13:30

Idén is nagy sikert hozott a vonyarcvashegyi fesztivál

Ismét hatalmas sikert hozott Vonyarcvashegyen a Kézműves sörök és házi ízek fesztiválja, amelyen zenés programok is várták a látogatókat. A három nap során kóstolni és bulizni is lehetett.

Péter B. Árpád

Derekasan harcoltak az árpalével a sörivóverseny résztvevői (Fotó: Vonyarcvashegy)

Vonyarcvashegyen már több mint egy évtizedes hagyománya van a sörfesztiválnak, amelynek legfőbb célja, hogy a hazai kézműves főzdék minőségi és különleges termékeit megismertesse a fogyasztókkal s közelebb hozza a hazai sörkedvelő közönséghez, bocsátotta előre Osvald Bálint, a település művelődési házának igazgatója.

A program emellett a helyi és környékbeli gasztronómiát is igyekszik megismertetni a közönséggel. A vendégek hagyományos és jellegzetes magyar vásári ételeket kóstolhattak a három nap során.

A Balaton-parti sörünnepen évről évre a hazai könnyűzene kiválóságai lépnek fel, megfordult már itt – mások mellett – Deák Bill Gyula, a Kiscsillag és a Republic is, és idén is inkább a blues-os, rockos hangzásvilágú csapatok közül válogattak a szervezők, eljött például a Jazztelen, Oláh Ibolya, Lantos Gábor, Hangácsi Márton és a The Konnektion zenekar is. A fesztivál nyitányát pedig a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar vidám koncertje jelentette.

A vendégeket sörivóverseny is csábította, s persze volt kézműves- és kirakodóvásár, emellett pedig a gyerekeket több légvár és kalandhajó-játszóház is várta a Kossuth Lajos utcai rendezvénytéren.

Az esti koncerteken igazi bulihangulat uralkodott (Fotó: Vonyarcvashegy)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!