Programajánló

2023.07.21. 08:30

A hétvége zalai kínálata

Zaol.hu

Százféle sörrel várja a látogatókat a Keszthelyi Sörfesztivál

Fotó: Bánkúti Sándor/Ripost

Keszthelyi Sörfesztivál

Szerdán kezdődött és egészen vasárnapig tart az idén már nyolcadik alkalommal megrendezett Keszthelyi Sörfesztivál, melynek keretében kis- és nagyüzemi sörkülönlegességekkel, szaftos street food ételekkel és gasztrokulturális programokkal várják az érdeklődőket a Balaton-parton. Emellett mindennap koncertek és dj.-k szórakoztatnak, valamint Katona Csaba sörtörténeti előadásai és sörkóstolói, továbbá sakk szimultán megmérettetések és sörivóversenyek egészítik ki a vízparti koccintásokat.

Fülesbagoly Tehetségkutató

Szombaton 12 órakor kezdődik Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutató, a 2023-ban debütáló balatoni fordulónak a keszthelyi Zenepavilon ad otthont. A délután folyamán 10 zenekar ad 15-15 perces koncertet. A fellépők: Bad Acrobats, Canapé, Disco Drama, Liana, Nemo-pont, neon csend, Nincs ott semmi, Selah Vie, Taiga Peer, The Microwaves. A koncertek között a zsűri véleményezi a látottakat. Az eredményhirdetés és a díjkiosztó 19 órakor kezdődik. A program megtekintése ingyenes.

Első Piknik mozi a Vizslaparkban

Zalaegerszegen ezen a hét végén, (július 21.-22.-23.) a Vizslaparkban rendezik meg az I. Piknik Mozi szabadtéri filmnézős napokat. Az ingyenes vetítések pénteken 16 órakor kezdődnek, három filmet láthat a parkba érkező közönség. Szombaton négy alkalommal (10 óra, 16, 18, 20,20 óra) lesz vetítés, vasárnap szintén 10-kor kezdődik az aznapi első előadás, este 8-kor az utolsó. A napközbeni idősávokban gyerekek számára is élményt nyújtó ismert mozifilmek kerülnek sorra, este pedig a felnőtteknek szólókat vetítik. 

Egerszegi Búcsú

Zalaegerszegen július 23-án, vasárnap 10 órai kezdettel indul útjára az idei Egerszegi Búcsú a Falumúzeumban. Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület, a skanzen, a szomszédos olajipari múzeum partnerségével megvalósuló program megnyitóját 11 órakor tartják, majd a Pajtagalériában Németh János Kossuth-díjas, Munkácsy Mihály-díjas keramikus, szobrász, a Nemzet Művésze ritkán látott alkotásaiból nyílik kiállítás, 12 órakor kezdődik a búcsúi mise a fatemplomban, a kulturális kínálatban számos együttes lép színpadra, köztük a Zalaapáti Harmonika Zenekar. A Lokálpatrióta díj és emlékplakettek átadása 15,15-kor lesz, a gasztronómiai és vásári forgatag este hétig várja a látogatókat. 

Járműszentelés

Lispeszentadorjánban vasárnap a 10-kor kezdődő mise után tartják Szent Kristóf, az utazók védőszentjére emlékezve a járművek szentelését.

Prószafesztivál és családi nap

2. alkalommal szerveznek szombaton prószafesztivált és családi napot Milejszegen, a sportpályán. A rendezvényt 9 órakor OFF-ROAD bemutató nyitja, a fő attrakciónak pedig a prószasütés ígérkezik. Ennek eredményhirdetését 15 órakor tartják. Közben lesznek kiegészítő programok, a gyermekeket például ugrálóvárral, csillámtetoválással, arcfestéssel várják. Két focimeccs is gazdagítja a kínálatot, a házigazdák 15.30-kor a pálfiszegiek együttesével küzdenek meg, majd 17.30-kor kezdődik a Milejszeg-ZTE FC öregfiúk barátságos labdarúgó mérkőzése. Az est folyamán több hagyományőrző csoport műsorát láthatja a közönség, majd az eseményt a Fantasy Duo fellépése zárja.

Települések találkozója

Szombaton Szentgyörgyvölgy és a szlovén Szentlászló közt átnyúló úton, a volt laktanya közelében tartják a két település hagyományos találkozóját 15 órától a Szentlászlói József Attila ME és a Szentlászlói HK szervezésében.

Falunap

Szombaton falunapot tartanak Kerkateskándon. A program 8 órakor kezdődik családi főzéssel, majd lesz hangterápiás bemutató, délután 14 órakor hastánc előadással kezdődik a kulturális műsor, majd a Galambos Magic és a csesztregi pávakör lép fel. A nap folyamán kiállítás nyílik Kovácsevics Árpád természetfotóiból. A gyerekeket légvár, óriás hullámcsúszda várja, de lesz egészségsátor is. A nap bállal ér véget.

Táborzáró előadás 

Szentkozmadombján, a faluháznál tartja pénteken 17 órakor táborzáró bemutató műsorát a zalaegerszegi Albatrosz Tánccsoport Egyesület.  

Falunapok 

Magyarszerdahelyen, a meseparknál szombaton, 13.30 órától rendezik meg a falunapi programot. A polgármesteri köszöntőt kulturális műsor – benne többek között néptánc, népzenei, illetve mazsorett bemutatóval, gyermekeknek szóló kalózelőadással és Mutyi bohóc show-jával – követi, majd a Hevesi Színház művészei, valamint a Decsi Fivérek szórakoztatják a közönséget.   

Nemespátrón szintén szombaton tartják a falunapot. A program 15 órakor a hivatalos megnyitóval és a polgármesteri köszöntővel kezdődik, majd játszóház, kulturális bemutatók sora és Lakics Balázs műsora vár az érdeklődőkre. Emellett játszóház, vásár és gasztro-élmények is várnak a résztvevőkre.  

Magdolna-napi búcsú 

Nagyrécsén az önkormányzat és a Bacónak-hegyért Alapítvány közös szervezésében vasárnap tartják a Magdolna-napi búcsút, amely 16 órakor a hegyi kápolnában ünnepi szentmisével kezdődik. Ezt követően Joób Emese és Csörsz Rumen István előadóművészek Szép kinyílt rózsa, gyenge viola című zenés műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, majd a bacónakhegyi közösségi háznál baráti találkozó és vigadalom zárja a napot.   

Lángosfesztivál 

Gyertyánosban, a muravidéki település tűzoltó otthonánál szombaton 14 órától rendezik meg az V. Lángosfesztivált, amely keretében a legjobb muravidéki lángosnak járó díjak is gazdára találnak. A gasztronómiai program játékos ügyességi csapatversennyel, kulturális bemutatóval egészül ki.   

Koncertek, zenés partik 

Zalaegerszegen, a Gébárti-tónál felállított partisátorban szombaton 22 órától az MC Hawer és Tekknő lép fel, majd a Delta bulizenekar játszik. Keszthelyen, a Bloom Bárban pénteken 15 órától rendezik meg az első Zeneipari Találkozót, amely zárásaként Fegyverneky Levente mutatja be dalait. A Viviera Beach színpadán szombaton a TNT ad koncertet, majd Joerjunior, Lennard, Jauri, Koósz Milán, Vírus, Ciggi és Felus szórakoztatja a közönséget. Letenyén, a városközpontban szombaton 19.30-tól az Auer-Kopár Band zenél. Zalamerenyén, a Pálos Malom melletti szabadtéri színpadon pénteken 19 órától a Budapest Ragtime Band lesz a vendég. Zalaudvarnokon, a Vadvirág étteremben szombaton Erox Martini énekel. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben pénteken D.J. Free és Silverman, szombaton Roland, vasárnap SomX keveri a zenét. Lendván, a Bánffy Központban pénteken 20.30 órától a Musical Trips Trio zenél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!