Helyi életstílus

2023.07.01. 19:26

A Falumúzeumban rendezték meg az Olai Fesztivált

Már szombaton délután háromkor megkezdődött az immár sokadszorra a Falumúzeumban tartott Olai Fesztivál, amely a nyugati városrész lakóinak nyújt nyár eleji kikapcsolódást 2007 óta. A településrészi önkormányzat és a partnerszervezeti úgy állítják össze a szórakoztató programot, hogy a családok minden generációja találjon kedvére való szabadidős elfoglaltságot, amellett, hogy a skanzen látnivalói is megtekinthetők ez alkalommal ingyenesen.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Idén a  Royal Dance gyermek táncbemutatóval kezdte meg a gazdag kulturális kavalkádot, majd  Borka Bohóc interaktív műsora következett. Színpadra lépett a Zalai Táncegyüttes egy csoportja, valamint a Gála Társastánc Klub is. Az első köszöntőt  Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, a Olai Településrészi Önkormányzat vezetője mondta hat óra előtt, aki kiemelte, a belvárostól távolabb élőknek is szeretne kellemes időtöltést jelentő közösségi fesztiválokkal kedveskedni az önkormányzat, s örömét fejezte ki, hogy a Falumúzeum ideális helyszínek bizonyul már hosszú évek óta. Ola olyannyira a város része, hogy a legkorábban, 1887-ben csatolták Zalaegerszeghez, a további egyesítések a XX. század első felében zajlottak, legkésőbb Botfa csatlakozott 1981-ben. 

 

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, jó programkínálat mindig alkalom arra, hogy a szomszédok, barátok, ismerősök jól érezzék magukat az Olai Fesztiválon. A program Soltész Rezső koncertjével folytatódott, majd kihirdették a menetleveles játék eredményét. A nap  folyamán  a Kanizsa Íjász Egyesület jóvoltából íjászat, népi fajátékok, légvár, kézműves játszóház, madártoll felismerő verseny, odú és madáretető készítés,  veterán autó bemutató, kézműves termékek várták az érdeklődőket, amit a gasztronómia kínálata, óriáspalacsinta, hamburger, dödölle, fagyi, limonádé, rétes, sós perec egészített ki.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!