Vetélkedő

2023.06.10. 19:45

Közlekedik a család

Zalaegerszegen június 10-én, szombaton rendezték meg az Országos Rendőr-Főkapitányság által indított közlekedésbiztonsági programját, mely több helyszínen zajlott a városban.

Arany Horváth Zsuzsa

Kovács Levente és családja nyerte a vármegyei fordulót Fotó: ZMRFK

 A „Közlekedik a család” nevet viselő akció vármegyei döntőjében az egyik autószalonban autós, az alsóerdei élmény- és kalandparkban kerékpáros ügyességi pályán próbálhatták ki tudásukat a családok, az elméleti ismeretekről pedig rendes, a  B-kategóriás jogosítványnál is alkalmazott tesztet tölthettek ki a résztvevők. A Magyar Autóklub telephelyén biztonsági öv szimulátor és elsősegély feladat várta a versenyzőket. Minderről Anti András rendőr alezredes, a Zala Vármegyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője tájékoztatta szerkesztőségünket a kalandparkban létesített vetélkedő helyszínen. Idén 18 - egy vagy többgyermekes - család vállalkozott arra, hogy megméreti magát, s a vármegyei győzelem esetén az augusztusban rendezendő országos döntőbe is eljut. A főnyeremény a döntőben egy Skoda személygépkocsi lesz, tehát érdemes volt bátornak lenni. A versenyfeladatok végeztével a Zala Vármegyei Rendőrfőkapitányság székházában hirdettek eredményt.

A 15 éves Neszler Gréti a kerékpáros ügyességi pályán Fotó: Pezzetta Umberto

Ebben az évben Kovács Levente családja bizonyult a legjobbnak, második lett Hoffer Adrienn családja, harmadik Tánczos Krisztián családja, tájékoztatta lapunkat Sznopek Veronika, a rendőrfőkapitányság szóvivője. 

Fotó: Pezzetta Umberto

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!