Zsúfolásig megtelt a ház

2023.04.01. 16:15

Kedveltek a zalai borok - borkostolót tartottak Nagykanizsa miklósfai városrészében

Zsúfolásig megtelt a Nagykanizsa miklósfai városrészének Mindenki Háza pénteken, ahol Keszler Viktor zalaszentgróti borász tartott borkóstolót.

Benedek Bálint

Fotók: Imrei Ferenc

A dr. Kotnyek István Kertbarát Kör rendezvényén a megjelenteket Németh József elnök köszöntötte, majd átadta a szót a vendégborásznak. Hat bor szerepelt a repertoárban. Egy kékfrankos-zweigelt-merlot rozéval kezdődött a kóstolás, miközben a birtoka történetéről beszélt az előadó. A jelenlévők sok érdekességet hallhattak Keszler Viktortól a szőlők termőhelyéről, s annak eredetéről. 

 

Az olaszrizling az egyik legkedveltebb szőlőfajta hazánkban, ez a tétel került másodikként a pohárba. Aztán megkóstolták a Zalai Borvidék új zászlósborát, a Hegykét, mely osztatlan elismerést aratott. Többük megelégedésére a negyedik tétel egy fahordós szürkebarát volt majd két vörösborral zárták a sort. A 2020-as év kékfrankosa, illetve a Bordó nevet viselő merlot-cabernet sauvignon házasítás örvendeztette meg a száraz borok kedvelőit. A kóstolót követően a közönség a technológiáról faggatta az előadót. A miklósfaiak szerint a rekord számú érdeklődő talán azt is jelenti, hogy töretlen az érdeklődés a minőségi zalai borok iránt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!