Közel százan

2023.02.23. 17:30

Vérüket adták a zalai civilek

Civilek adtak vért ezekben a napokban, az országos akcióhoz csatlakozott a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ is.

Arany Gábor

Domján Gabriella ad vért Varga Erika asszisztens közreműködésével

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Mint az irodavezető, Horváth Rita elmondta, a Civil Központok Országos Hálózata 2019-ben kezdeményezte a hazai vérellátás ilyetén támogatását. A felhívásra évente kétszer, februárban és szeptemberben tartják meg a civil véradást, e héten immár a nyolcadik alkalommal. Zalában három helyszínen fogadták a donorokat, akiknek apró ajándékokkal is kedveskedtek, megköszönve a segítségüket. Hétfőn és kedden Keszthelyen, illetve Nagykanizsán, csütörtökön pedig a megyeszékhelyen fogadták a civil véradókat. 

Mint Horváth Rita elmondta, ezen alkalmakkor a szolgáltatóközpont munkatársai is mindig jelentkeznek donornak, és a Zalaegerszegi Területi Vérellátóval közösen szervezett akcióról tájékoztatták az összes zalai civil szervezetet, valamint a velük kapcsolatban álló vállalkozásokat, intézményeket. Így értesült a lehetőségről a polgármesteri hivatalban dolgozó Domján Gabriella is, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy 2007-ig többször adott vért. Azt követően egészségügyi okok miatt szünetet tartott, de most a civilek akciója alkalmából újra felkereste a vérellátó szolgálatot. Emellett plazmaadóként is segíti mások gyógyulását, tette hozzá.  

Az eddigi tapasztalatok szerint a civil heteken Zalában százhoz közelítő számban jelentek meg donorok és hasonló képet mutatott a mostani akció is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!