Képzés

2023.02.22. 16:30

Önvédelmi foglalkozást tartottak Borsfán

A Fekete-iskola a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben önvédelmi, küzdősport képzést szervezett az intézményben, melyet a Jeet Kune Do/Kali Nagykanizsa SE vezetője, Sifu Johanidesz Gábor tartott a diákoknak.

Benedek Bálint

A gyerekek, Sifu Johanidesz Gábor vezetésével sokat tanultak, de élvezték is a foglalkozást

Forrás: ZH

Bedő Helén intézményvezető figyelt fel a lehetőségre, amely az Oltárcon is működő Felzárkózó települések program egyik eleme. Az edzéseket a délutáni egyéb foglakozások keretein belül szervezték meg a gyerekeknek.

– A küzdősportokban rejlő pedagógiai lehetőségeket is kihasználjuk, hiszen személyiségformáló hatása van, önállóságra, tiszteletre, becsületre nevel – fogalmazott. – Fejleszti az önfegyelmet, önszabályozást a szabályok szigorú betartása mellett. Emellett megköveteli a társakkal való együttműködést és a tevékenység a mozgáskoordinációt is kiválóan fejleszti.

Az alsó és felső tagozatos gyerekek részére biztosított heti 1-1 alkalomra nagy érdeklődéssel jelentkeztek a gyerekek.

A foglalkozásokat, Sifu Johanidesz Gábor tartotta az általa képviselt tanítás alapján, ebből állította össze az önvédelmi órák programját.

– A fiatalok megismerkednek a harcművészet alapjaival, vagyis ütésekkel, rúgásokkal és ezek kivédésével – mondta. – Ezen felül az önvédelem technikai és taktikai módszereivel. Az órákon önállóan, partnerrel és eszközökkel gyakorolnak. Mindkét korosztály már az első órán odafigyeléssel és fegyelemmel sajátította el a technikákat.

A sikeres bemutatkozásnak köszönhetően hosszabb távú közös munka várható a borsfai iskola és a harcművész szakember, Johanidesz Gábor között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!