Szivárványszín és göndör

2023.01.22. 08:00

Szépségversenyektől a fodrászvállalkozásig: Tamási-Orbán Veronika a 2023-as hajdivatról

Verát 2001-ben Zala Szépének, 2004-ben Miss Wordnek választották. 2008-ig dolgozott a szépségipar színpadi oldalán, majd úgy határozott, a másik oldalt is kipróbálja: így lett fodrász, s immár 16 éve készíti vendégeinek a legdivatosabb frizurákat. Arról kérdeztük, vajon mi lesz az idei év hajdivatja.

Józsa Zsuzsa

Tamási-Orbán Veronika és vendége

- A tiniknél a közösségi média, azon belül is leginkább a tik-tok videók, valamint a sztárok diktálják a divatot. Míg a lányoknál a rózsaszíntől a zöldig a szivárvány összes színe megtalálható, addig a fiúknál idén a göndör haj hódít leginkább. Minél lazább és kócosabb hatású, annál divatosabb. A 15-17 éves kamasz fiúknál pedig a kicsit hosszabb, hátrafésült, igénytelennek tűnő haj most a menő.

A tiniknél a göndör haj hódit leginkább az idén. Képünkön Tamási Gábor. 
A fiatal hölgyeknél a szivárvány összes színe menő. 

Nőknél a rövid haj fog tombolni 2023-ban, valamint a lágy hullámok, loknik, kócos hajviseletek lesznek a favoritok. Színben eltűnnek a hideg barnák, és a meleg, vöröses színek jönnek vissza. Kávé, cappuccino, karamell – ezek lesznek az év jellemző színei, míg szőkében megmarad a hamu - és platina szőke. A feltűzött kontyok is ezt a vonalat fogják képviselni: a szabályosan feltűzdelt hajtincsek helyét a tarkóban lazán felrakva, kócosabb, romantikus frizurák veszik át.

A lágy hullámok, romantikus frizurák is nagyon népszerűek lesznek a nők körében.

- A fiúknál jellemzőbb lesz a dauer, míg a férfiaknál a kényelmes, igénytelennek tűnő, könnyen ápolható frizura lesz az idei év divatja. A kissé hátrafésült haj és a borosta, szakáll, ami kétség kívül hódít náluk 2023-ban.

A férfi hajviselet is meghatározó lesz az idén. 
Forrás: pexels.com

- Jellemző, hogy a vendégek képpel és videóval érkeznek, ami az új hajviseleti elképzelésüket illeti. Azonban azt tapasztalom, hogy a 30 - 40 éves korosztály nem a divatot követi, sokkal inkább azt, ami kényelmes, praktikus és jól áll nekik - mondta.

Vera nagyon szereti a munkáját, a Zalaegerszeg belvárosában lévő igényes és barátságos szalonban pedig gyerekeknek, nőknek és férfiaknak egyaránt készít frizurát. Az egykor London termékcsalád arcaként is ismert fodrász ma már nem csak sikeres vállalkozó, hanem nagyon boldog családanya is. 

Tamási-Orbán Veronika és családja. Kép: Varga fotó

Képek forrása: Tamási-Orbán Veronika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!