Frissen Zalából

2021.11.25. 14:00

Az adventi időszakban mindenkit várnak a közös hétvégi programokra Bocföldén

Hagyományőrző, közösségépítő szándékkal nyújtott rétest készítő napot tartottak az elmúlt hét végén a Bocföldéért Közalapítvány szervezésében és Bocfölde önkormányzatának támogatásával.

ZH

A rétessütő nap végén csoportkép készült, az előtérben az elkészült finomságok

Fotó: ZH

A közösségépítő programról Bakos Sándor polgármester tájékoztatta szerkesztőségünket. Jelezte, a réteskészítő napra bárki jelentkezhetett, aki kedvet érzett a művelet elsajátításához. A Zala megyében nagyon kedvelt édesség készítésének fortélyait tapasztalt háziasszonyoktól lehetett ellesni. Mindenki lelkesen vett részt a folyamatokban. Nagyon jó hangulatban telt a délután, melynek végén megkóstolhatták az elkészített finom túrós, almás és tökös-mákos réteseket.

A rétessütő nap végén csoportkép készült, az előtérben az elkészült finomságok
Fotó: ZH

A finomságok kóstolására hamarosan a falu lakóinak is lehetősége lesz, hiszen a szombaton kezdődő adventi időszakban minden hétvégére várják az érdeklődőket az önkormányzati hivatal parkolójába. Bocfölde önkormányzata, a Bocföldéért Közalapítvány és a Bocföldei Roma Nemzetiségi Önkormányzat közösen készül a gyertyagyújtásokra és a kísérőprogramokra: lesz réteskóstoló, forralt bor, forró tea, sült gesztenye, halászlé, harcsapaprikás.

A decemberi programsorozat a falu karácsonyfájának felállításával és falukarácsonnyal zárul, tehát a következő hétvégéken mindenkit várnak a közös adventi rendezvényekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!