Frissen Zalából

2021.10.17. 13:00

Karácsony októberben? Egy-két zalaegerszegi üzletben nem lehetetlen! (videó)

Alig hullottak le a fáról az első falevelek, egyes boltok polcait már megigézte a karácsony szelleme. A karácsonyfadíszeket, a mikulás sapkákat és az ünnepi csokoládékat akár már holnap megvásárolhatja – de legalább nem a Last Christmas szól a hangszórókból…

zaol.hu

Bizonyára megszoktuk: ahogy július közepén a tanszerek, úgy október végéhez közeledve már beköltöznek a különböző ünnepi holmik zalaegerszegi üzletekbe is. Igaz, a készülődést nem lehet elég korán elkezdeni, de a tény, hogy még a halloween-től is (ami szintén egy jól reklámozható ünnep) két hét választ el bennünket, jogosan érezzük túlzásnak a rénszarvasok és csillogó díszek sokaságát.

Körbe néztünk mi a helyzet a megyeszékhely boltjaiban. Tesztünk során tíz különböző üzletlánc üzletébe tértünk be, melyek közül hétben alig, egyben csak mérsékelten, kettőben viszont nagyon megcsapott minket a karácsony szele.

Az első fecskék

Leginkább a szuper és hipermarketekre volt jellemző, hogy bár ünnepi finomságokkal már csábítgatják a vásárlókat, nem szálltak el túlzottan. Mikuláscsoki több helyen kapható, igaz a drágább vagy márkás finomságok az első fecskék. Díszeket és csecsebecséket ezekben az üzletekben szinte nem is láttunk, inkább a halottak napjára beszerezhető mécsesek, valamint a halloween-i jelmezek és dekorációk dominálnak.

Karácsonyi sütik az egyik szupermarketben Fotó: zaol.hu
Ünnepi finomságok egy hipermarketben Fotó: zaol.hu

Az is feltűnt, hogy egy népszerű belvárosi üzlet, ahol élelmiszer mellett rengeteg csecsebecse és illatszer is kapható, egyelőre „csak” két mikuláscsokoládéval megpakolt molinóval készíti fel a gyerekeket és az édesszájú felnőtteket a decemberi cukorsokkra.

Az egyik mikuláscsokikkal teli molinó Fotó: zaol.hu

Egy a város szélén lévő drogériában kicsit már komolyabban vették a készülődést. A hangsúly még itt is inkább a halloween-en van, de két hosszú polcot is megtöltöttek ünnepi díszbe öltöztetett ajándéktárgyakkal és édességekkel.

Ünnepi finomságok bő választéka Fotó: zaol.hu
Akad néhány dísz is Fotó: zaol.hu

„All I want for Christmas…”

Szintén a város szélén két egymáshoz közeli, ruházati és dekorációs tárgyakat is forgalmazó üzletben már más a helyzet.

Egyikben a mikulássapkák, az ünnepi ajándéktáskák, illetve a karácsonyfadíszek elég hangsúlyosan jelen vannak, de ezek mellett kapható „karácsony” illatú illatosító, párna és még műhó is. Kifelé jövet még észrevettünk néhány gyermek pulóvert is, szintén ünnepi mintával.

A műhótól az illatosítóig Fotó: zaol.hu
Már a karácsonyfadíszeket is megvásárolhatjuk Fotó: zaol.hu

A másik üzlet ennél magasabb fokozatra kapcsolt: többek között porcelán angyalkák, csilli-villi rénszarvasok, kisebb műfenyők, gyertyák, adventi naptárok és még virgács is található a kínálatban. Bár a halottak napi mécsesek, az „ijesztő” cukorkák és töklámpás díszek még innen sem tűntek el, a szeretet ünnepe már átvette az irányítást. Reméljük nem fogy el a lendület decemberig…

Állvány tele karácsonyi csecsebecsékkel Fotó: zaol.hu
Egy újabb ünnepi polc Fotó: zaol.hu
Mini rénszarvas, mini karácsonyfa Fotó: zaol.hu

Ön szerint korai még az ünnepi készülődés? Szavazzon!

[eweb-voting id="5681603"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!