Frissen Zalából

2021.09.30. 17:50

Félmillió forintot nyerhet, aki 29,175 kg-nál nagyobb balatoni pontyot fog

Október 1-jén 14 órakor rajtol el a világ leghosszabb ideig tartó horgászversenye. A IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen 187 órán keresztül, éjjel-nappal pecázhatnak a négy fős csapatok. Nagy összeggel díjazzák azt a horgászt, aki megdönti a versenyrekordot.

Krausz Andrea / likebalaton.hu

Az eddigi versenyrekord hal, melyet Szabó István fogott ki 2020 őszén

Forrás: Facebook

Fotó: Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny – hivatalos

Megérkeztek a csapatok Révfülöpre, a nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi horgászverseny központjába – írja a likebalaton.hu.

Október 1. és 9. között 121 darab négy fős csapat küzd meg a pénzdíjakért.

A megmérettetés összdíjazása 10 millió forint.

Ezúttal a szervezők meghirdették a “Jackpotot”, vagyis bruttó 500 ezer forintot ajánlanak fel annak a résztvevőnek, aki túlszárnyalja a mindenkori versenyrekordot. Ezt 2020-ban állította be Szabó Pipsi István, a Balaton Baits By Pipsi nevű csapat vezetője, aki egy 96 cm hosszú és 29,175 kg súlyú óriást emelt szákba.

– Nagyon nagy az érdeklődés a verseny iránt, több csapatot azonban nem tudunk fogadni. Betelt a maximális létszám. A csapatokat úgy sorsoljuk a versenyhelyszínekre, amelyek Tihanytól nyugatra, Keszthelyen át egészen Balatonföldvárig találhatóak meg – mondta a likeBalaton.hu-nak Pupos Norbert szervező.

Az eddigi versenyrekord hal, melyet Szabó István fogott ki 2020 őszén
Fotó: Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny – hivatalos / Facebook

Idén esély van a legnagyobb pontyokra

A szervezők egyébként minden évben emelik a tétet. Tavaly például a kvalifikációhoz nyolc darab, nyolc kiló feletti halat kellett kifogni. Idén pedig öt darab 10 kg fölötti hal kiemelésére lesz szükség. Tehát a végső elszámolásnál a csapat által kifogott, 5 legnagyobb, 10 kg feletti ponty összsúlya számít majd.

A cikk folytatásáért kattintson IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!