Frissen Zalából

2021.07.20. 10:00

Tábori élet a lovászi kultúrházban

Gyöngyszövő tábort szerveztek az Olaj­bányász Művelődési Házban általános iskolásoknak, akik közt voltak helyiek, környékbeliek, de a településen élő nagyszülőknél nyaraló gyerekek közül is többen részt vettek a nyári programon.

Korosa Titanilla

Nagy Luca mutatja az általa készített karkötőt

Fotó: Korosa Titanilla

Soós Veronika, a művelődési ház vezetője elmondta, hogy a helyi iskolában rendelkezésre állnak gyöngyszövéshez szükséges eszközök, szövőkeretek, tanév közben azonban nincs idő a munka- és főként időigényes foglalatosságra, ezért nyári tábor keretei között hirdették meg a kézműves-tevékenységet.

– Két turnusban fogadjuk a gyerekeket, több mint tíz gyermek jelentkezett mindkét alkalommal – mondta. – A foglalkozás egész napos, a gyöngyszövés mellett vannak játékok, és strandolás színesíti a programot az önkormányzat jóvoltából.

Nagy Luca mutatja az általa készített karkötőt
Fotó: Korosa Titanilla

A tábort vezető Soós Veronika hozzátette, hogy első alkalommal tanít gyöngyszövést gyerekeknek, akik nagyon érdeklődők, szépen dolgoznak, és szebbnél szebb darabok, főként karkötők kerültek ki a kezeik közül. A gyerekek egyetértettek abban, hogy nem olyan nehéz a gyöngyszövés, mint amilyennek elsőre tűnhet, élvezik az alkotás folyamatát és jól érzik magukat a táborban.

A művelődési ház vezetője hozzátette, hogy egész nyáron tábori élet zajlik az Olaj­bányász Művelődési Házban, a gyöngyszövő mellett tánc­tábornak is helyet adnak. A Kerka Táncegyüttes tagjai és zalaszentgróti táncosok mellett idén Gencsapátiból is érkeztek néptáncosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!