Szponzorált tartalom

2021.02.08. 18:56

Mikor fordulj autószerelőhöz?

Sok ellenőrzést és apróságot otthon is meg lehet oldani, de vannak helyzetek, amikor már érdemes autószerelő műhelyt keresni. A Kwikfit szakembereivel arról beszélgettünk, hogy mikor kell szerelőhöz fordulni.

Az autó ellenőrzésével sokan úgy vagyunk, mint az orvoshoz járással. Van, aki a végletekig halogatja és csak akkor megy orvoshoz, ha a halálán van, mások viszont az első köhögésre orvoshoz mennek. Így van ez a kocsi esetében is, ám ha elmulasztjuk az autószerelő segítségét igénybe venni, az akár költséges is lehet. Rendkívül fontos a járművek rendszeres karban tartása, de vannak olyan műveletek, amiket érdemes otthon elvégezni. Honnan tudjuk, mikor van az a pont, hogy hozzáértő beavatkozás kell? A Kwikfit szakemberei elmondták, mire figyeljünk.

Rendszeres ellenőrzés

A reggeli rohanásban általában csak beugrunk a kocsiba, este pedig örülünk, hogy végre hazaértünk, így a kocsi igen kevés figyelmet kap, pedig az autó rendszeres otthoni ellenőrzése rendkívül fontos. Érdemes rápillantani a gumikra, ellenőrizni a hűtőfolyadékot és figyelni az akkumulátor töltési szintjére is. Ezek apróságok, ám sok kellemetlenségtől tudnak megóvni.

Néhány naponta szánjunk rá néhány percet, és nézzük végig a legfontosabb dolgokat. Szenteljünk külön figyelmet az olajszintnek, Lehet, hogy teljesen rendben volt az olaj még két nappal ezelőtt, de ha a tömítés valahol elfáradt és az olaj szintje észrevétlenül lecsökkent, akkor komoly motorproblémák elé nézünk, ha nem figyelünk kellőképpen.

Az autó átnézetése

Ha semmiféle gond nem adódik az autóval, biztonságunk érdekében akkor is érdemes néhány havonta átnézetni egy hozzáértő szakemberrel az autó állapotát. Ezt a Kwikfit műhelyeiben ingyenesen kérhetjük, ahol műszerekkel felmérik többek között a futóművek és a fékrendszer állapotát is. Ezek esetében otthoni szemrevételezéssel nem lehet feltárni a rejtett hibákat még akkor sem, ha rendszeresen ellenőrizzük a kocsi állapotát, mert csak a műszerek tudják kimutatni, illetve a berendezés megbontása.

Az autó átnézetése nagyjából fél órán át tart, amit végig is nézhetünk. A szakemberek sokszor készséggel mondanak el olyan apróságokat, amikre érdemes odafigyelni, hogy a kocsi élettartama meghosszabbodjon és ne fussunk bele olyan problémákba, amik alapvetően elkerülhetők lennének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!