A Kanizsai Futóklub is képviseltette magát

2020.08.30. 13:30

Futónagykövet lett a kanizsai lány

A Fuss Neki csapat a balatonlellei Napfény strandon rendezte meg nemrégiben a III. Beach Run by Riska – Mezítlábas futást.

Benedek Bálint

Fotó: Kanizsai Futóklub

Az eseményre a Kanizsai Futóklub is meghívást kapott, akik 40 fővel képviseltették magukat. Egyik tagjukat, Gombor Nikolettát (képünkön) tavaly a rendezvény futónagykövetévé választották. A feladatai között szerepelt, hogy részt vett a futások szervezésben, és a lebonyolításban is. Idén a homokos parton és a vízben is futottak, valahol térdig érő vízben. Egy kör 750 méter volt, vegyesen a vízben és a homokos parton kijelölt útvonalon. Minden futam előtt bemelegítést tartott (6x), összesen 1200 futónak. Sőt a futamok után délután a nyújtást (stretching) is levezényelte.

Fotó: Kanizsai Futóklub

Gombor Nikoletta a feladatáról szólva elmondta: a bemelegítés során felkészítjük szervezetünket a futásra és a terhelésre, aktivizáljuk a keringési rendszerünket. Ezzel megnő a tüdő kapacitása, átmozgatjuk a futásban résztvevő izmokat és „beolajozzuk” az ízületeinket.

Ahogy a bemelegítés a futás elején, úgy a nyújtás is fontos a futás végén, mert a merev izmok és ínszalagok jobban ki vannak téve a sérülés veszélyeinek, akárcsak a bemelegítés hiányában. A nyújtás a hajlékonyság fokozása mellett számos előnnyel jár, például serkenti a vérkeringést, a szövetek oxigén ellátottságát, növeli a tüdő kapacitását, megelőzhető vele a csontmeszesedés, csökkenthető vele az izom és ínszalag húzódás esélye, testtartás javító és segít az idegek és elme megnyugtatásában is. Az idén még lesz Csillagok útján éjszakai futás, Beach Run, Kishegy Trail és Szilveszteri Futógála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!