Melyek a legszebbek?

2019.08.23. 07:00

A megye hét csodája: íme a Kányavári-sziget és a nagybakónaki Kőszikla szurdok

Olvasóink Zala megye legszebb hét természeti csodájára szavazhatnak augusztus 8. és 30. között. A beküldött jelölések alapján tíz napon át mutatjuk be a természeti kincseket, mindennap kettőt.

ZH

Kis-Balaton – Kányavári-sziget

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Arra biztatjuk tehát a kedves olvasót, hogy szavazzon a 20 tagú mezőny jelöltjeire, ezáltal segítsen megtalálni a megye 7 csodáját! Szavazataikat az olvasók a zaol.hu/a-megye-7-csodaja internetes oldalon, valamint a nyomtatott Zalai Hírlapban megjelenő szavazólapon is elküldhetik számunkra.

A szavazatok beküldési határideje 2019. augusztus 30.

A szavazók között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A Zalai Hírlapból kivágott szelvény beküldői között kisorsolunk 1 db 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe. Az online szavazók között pedig a játékban részt vevő 13 megyében összesítve kisorsolunk 1 darab 200 000 forint értékű Neckermann utazási utalványt. Részletek és játékszabályzat a zaol.hu oldalon.

A Kányavári-sziget

A Kányavári-szigetre kirándulók bepillanthatnak a Kis-Balaton csodálatos vízi világába, növény- és állatvilágába. A szigetre vezető különlegesen ívelt, faszerkezetű híd már önmagában is egyedi élményt nyújt. A szigeten kialakított tanösvény információs táblái bemutatják a Kis-Balatont, a természeti kincseket. A két kilátóból távolabbra is tekinthetnek az érdeklődők, szinte a teljes Hídvégi-tó belátható. A nagykilátótól mindössze egy-két percnyi sétával eljuthatnak a sziget belsejébe a látogatók.

Kis-Balaton – Kányavári-sziget
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A nagybakónaki Kőszikla szurdok

A nagybakónaki Kőszikla szurdok, népies nevén a „Kicikla” a környék egyedülálló vízmosása. Felső pannon-tengeri homokkőbe, márgába ékelődve, csodálatos formájú homokkő sziklafalak közé csalja a kíváncsi utazókat. A meder vize a rétegesen elhelyezkedő homokkő alól és az úgynevezett könnyező falakból szivárog. Az egyedülálló mikroklímának köszönhetően a sziklákat nagy telepekben borítja a májmoha.

Kőszikla szurdok – Nagybakónak
Fotó: Győrffy István / Archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!