Színpompa

2019.05.21. 17:20

Séta a Csácsbozsoki Arborétumban

A csácsi arborétum is ilyenkor a legszebb, amikor itt is nyílnak az azáleák, amelyekből legalább száz nyitja színpompás virágait. Az arborétumban azonban mindig megcsodálhatunk más növényi szépségeket is, az ösvényeken bármely időpontban felüdülő sétálni, hiszen megyénk erdőinek valamennyi jellemző fa- és cserjefaja megtalálható itt. Az pedig külön is izgalmas, hogy viszonylag kis területen nagyok a szintkülönbségek, a tengerszint feletti 196- és 302 méter közötti magasságok váltogatják egymást.

Győrffy István

A kirándulóknak azonban azt is kell tudni, hogy védett területen járnak, Zalaegerszeg önkormányzata az arborétumot 2001-ben helyi jelentőségű természeti értéknek nyilvánította, a természeti értékek megőrzése, a gyűjtemény hosszú távú fenntartása és a lakosság pihenését, kikapcsolódását szolgáló helyszín biztosítása érdekében. A bejáratnál tábla is hirdeti, hogy mit nem szabad. Például letördelni a fák ágait, vagy magot, tobozt gyűjteni. Vagyis mindent szabad a szemnek, de semmit a kéznek, hogy a növények növekedését semmi ne zavarhassa, hogy ez a gyönyörű kert teljes pompájában a jövőben is megőrizhető legyen.

A most látottakból kaptunk lencsevégre egy gyönyörű csokorra valót…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!