életmód

2019.04.08. 07:00

Sakkpalota a suliban – Fejlesztő program referenciaintézménye

Polgár Judit által kifejlesztett – Sakk­palota képességfejlesztő program referencia­intézményeként március 28-án Sakkpalota délutánt rendeztek a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskolában, tájékoztatta lapunkat Rákóczi Marianna.

ZH

Vörös Istvánné igazgató-helyettes (jobbra) Fotó: Gedeon Tamás

Az intézményben ötödik éve működik ez az új módszertani program, s évről évre nő a benne részt vevő landorhegyis diákok száma. A tanítók – elvégezve „A tehetségfejlesztő sakk mint oktatási eszköz” című képzést – a sakkjáték alapszabályait és eszközrendszerét alkalmazzák tanóráikon a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére.

Vörös Ferencné igazgató-helyettes (jobbra) Fotó: Gedeon Tamás

A délutáni programok keretében az érdeklődők megismerkedhettek a Sakk­palota képességfejlesztő programmal, eszközeivel és tankönyveivel, valamint – a tanítók sakkpalotás bemutató tanórái révén – bepillanthattak annak gyakorlati alkalmazásába. A rendezvényt az érdeklődő óvónők, tanítók, szülők s a landorhegyis pedagógusok szakmai konzultációja zárta.

A program iskolai szervezője, felelőse Vörös Ferencné intézményvezető-helyettes, a foglalkozásokat rajta kívül Tóthné Bagonyai Judit és Hajas Judit tanítók tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!