A bejárati ajtók biztonsága, kültéri árnyékolók anyaga...

2019.03.31. 08:00

Mire ügyeljünk nyílászárók cseréjekor? Fogadja meg Simon Péter tippjeit!

Aki nyílászárókat szeretne cserélni, a legfontosabb, hogy időben kezdje el a tájékozódást, tanácsolta Simon Péter, az egyik ajtókkal, ablakokkal és árnyékolástechnikával foglalkozó zalaegerszegi cég egyik tulajdonosa.

Szabó Judit

Simon Péter: A legtöbben háromrétegű üveget választanak

Fotó: Katona Tibor

Ha kitűztük a lakásfelújítás időpontját, számoljuk hozzá a nyílászárók kiválasztásának és legyártatásának idejét is, hiszen a nagy választék miatt nem könnyű eldönteni, milyen is legyen, ráadásul az építőipar kapacitásbeli korlátait is figyelembe kell venni. Érdemes azonban a régi nyílászárókat kicserélni, hiszen ezzel sok energiát spórolhatunk meg, s akkor még nem beszéltünk a biztonsági és esztétikai szempontokról.

– A nyílászárók egyik legfontosabb jellemzője a hőszigetelési képesség. A gyártók évről évre fejlesztik a termékeiket, a korábbiaknál jobb szigetelésű és tartósabb nyílászárók kerülnek a piacra. Az utóbbi időben folyamatosan élénk a kereslet a műanyag ablakok és ajtók iránt, de van, aki a fához ragaszkodik. A műszaki paraméterek szempontjából mindkettő jó megoldás, a műanyag azonban kedvezőbb árfekvésű – mondta Simon Péter, hozzátéve, hogy a legtöbben már háromrétegű üveget választanak.

Simon Péter: A legtöbben háromrétegű üveget választanak Fotó: Katona Tibor

A bejárati ajtók esetében alapvető elvárás ma már az ötpontos zárszerkezet, de ezen túl pótzárak, plusz záródási pontok is kérhetők, és fúrásbiztos megoldások is léteznek a zárszerkezeteknél, tudtuk meg az üzletben.

Tavasszal mindig megélénkül az árnyékolástechnikai eszközök iránti kereset. A redőnyök, reluxák mellett könyökkaros napellenzőt is sokan szereltetnek. Nagy különbségek vannak az alapa­nyagokban és egyéb tulajdonságokban: választhatunk például műanyag redőnyt vagy strapabíróbb alumíniumot, változatos szín- és formavilágban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!