Centrum és Domus

2019.02.02. 10:00

Ugorjunk vissza az időben – Negyvenöt éve adták át a két zalaegerszegi áruházat

Negyvenöt évvel ezelőtt, 1974. július 5-én adták át ünnepélyesen a zalaegerszegi Centrum és Domus áruházakat. A nyitás előtt pár nappal a Zalai Hírlap bemutatta az új kereskedelmi létesítményeket.

Nagy Betti

1982. augusztus 9. Nyári vásár az áruházban

Fotó: ZH Archívum

„A Centrumban 30 millió forint értékű árut kell elrendezni 135 dolgozónak, hogy minden a helyén legyen a nyitás napjára. (…) A sétát ezúttal a Kovács Károly tér felőli bejáratnál kezdjük. A bejárattól balra helyezkedik el a zárt pályás önkiszolgáló rendszerű vegyes iparcikkosztály, jobbra a lakástextilrészleg, szemben a bejárattal a műszaki osztály. Az emeletre mozgólépcső visz. Itt van a konfekcióosztály – férfi, női és gyermek, külön helyet kapott a divatáru-, az ajándék- (óra, ékszer), a rövidáru- és a méteráruosztály, s az ugyancsak zárt pályás, önkiszolgáló rendszerű cipőosztály. A harmadik szinten az irodák, a raktárak és a gépház kapott helyet.”

1982. augusztus 9. Nyári vásár az áruházban
Fotó: ZH Archívum
1986. december 15. Karácsony előtti vásárlás az áruházban
Fotó: Zh Archívum
1973. december 22. Helyükre kerülnek a lépcsőfeljáró utolsó tartóelemei
Fotó: ZH Archívum
1972. május 25. Befejezéséhez közeledik a Centrum Áruház vasbeton szerkezeti szerelése, melyet a betonozás követ a következő hetekben. Ősszel és télen az építők a belső munkákon dolgoznak majd Fotó: ZH Archívum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!