Minden a fánkról szól

2019.02.19. 07:00

Hamarosan kezdetét veszi az Országos Farsangi Fánkfesztivál Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház március 1–3. között a Kanizsa Plazában rendezi meg a 11. Országos Farsangi Fánkfesztivált, melyre eddig 25 csapat nevezett.

Benedek Bálint

Különlegességek a tavalyi fesztiválról

Fotó: Szakony Attila

Az ingyenesen látogatható eseményről hétfőn a szervező intézményben tartottak sajtó­tájékoztatót. Kámánné Szép Terézia, a művelődési ház igazgatója elmondta: a gasztronómiai és kulturális rendezvény sikerére garancia, hogy tavaly a Magyar Fesztiválszövetség minősítését is elnyerte.

Különlegességek a tavalyi fesztiválról
Fotó: Szakony Attila

– A nyitónapon felelevenítjük a farsangi népszokásokat – folytatta az igazgatónő. – Szombaton minden a fánkról szól, vasárnap pedig Pap Judit iparművész kiállítása nyílik a Thúry-múzeumban.

Eddig 25 csapat nevezett, a művelődési házban még február 22-ig várják a jelentkezőket. A tésztaféléket szakértő zsűri bírálja, tagjai között lesz Pál­fi Zsuzsanna mestercukrász. Szerinte a fánktésztának lelke van, ezért szeretné, ha ennek megfelelően minőségi finomságok készülnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!