Örvényeshegy

2018.05.05. 11:00

Összművészeti piknik Zalacsányon

A világ egyik legjobb gitárosa, Al Di Meola és több ismert hazai zenész is fellép az Örvényeshegy Pikniken, ahol színházi előadásokkal és irodalommal is várják a közönséget.

Keszey Ágnes

A május 25. és 27. között megrendezendő összművészeti fesztiválról pénteken tartottak sajtótájékoztatót. Nagy Lászlóné, Zalacsány polgármestere kiemelte, hogy a település számára fontos, hogy feltörekvő turisztikai desztinációként ismertebbé váljon, ehhez az Örvényeshegy Piknik is hozzájárulhat.

A Pálos Vendégháznál és környékén, a zalai dombok és erdő ölelésében zajló eseményt a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány szervezi. Több kistelepülésen tartanak hasonló rendezvényeket, részben azzal a céllal, hogy növeljék a falvak ismertségét, így ne csak az adott eseményért érkezzenek e helyszínekre a látogatók, hanem később visszatérjenek, tehát egyfajta vidékfejlesztési küldetést is vállalnak. Az összművészeti fesztiválon a helyi termelők is bemutatkoznak, kínálják terményeiket, portékáikat.

- A háromnapos fesztivált nem kisebb név, mint Al Di Meola fogja megnyitni. Fellép még Szabó Balázs Bandája, Pély Barna, Jónás Vera, itt lesz Varró Dani és több irodalmi program lesz. A gyerekek Szalóki Ági és Bognár Szilvia koncertjét hallgathatják meg. Színházi produkciók is várják a közönséget, a Momentán Társulat és a Manna Produkció előadása – emelt ki néhány programot Oszkó-Jakab Natália fesztiváligazgató, a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány elnöke.

Érdeklődésünkre hozzátette: arra számítanak, hogy mintegy ezer látogató érkezik az első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megrendezendő Örvényeshegy Piknikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!