Várjuk az Ön receptjét is!

2018.05.08. 12:00

Hétköznapok és ünnepek ételei

Új, 2018 végén megjelenő szakácskönyvünkben az Önök receptjeire építünk. Ezt tükrözi az album címe is: Hétköznapok és ünnepek ételei olvasóinktól.

ZH

A könyv lektora, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke elmondta, öröm az olvasókkal együtt dolgozni, mert rengeteg értékes receptet küldenek be, ezekből mindenki profitálhat a konyhában, majd az asztalnál a család, a barátok előtt.

A könyv a hagyományos előétel, leves, főétel, desszert négyesre épül. Az előételeknél különböző pástétomokat, gyümölcsökből, zöldségekből, hússal és hús nélkül készített ételeket várunk. A leveseknél szabad a pálya, ami fontos, a család kedvenceit küldjék be, mert ez más családok kedvence is lehet. A főételeknél a szokottnál több terjedelmet szánunk a tésztaételekre, melyek egyre népszerűbbek, akár húsosan, akár zöldségesen.

A street food manapság a gasztronómia divatja. Itt is a gyorsan elkészíthető, sok minőségi alapanyagot tartalmazó, a nevéből adódóan akár menet közben elfogyasztható finomságokról van szó. Állítsanak össze a könyv, a többiek számára a maguk ízlése szerinti ,,szendvicset.” Persze, egy vasárnapi családi ebéd vagy egy húsvéti, karácsonyi ételsor nagyban különbözik mindettől. Itt is lehet azért lazítani, és akár hagyományos ételeket újragondolni.

Az ételek egy részét a receptet beküldő olvasóinkkal együtt főzik, sütik meg a szakácsok. Egy-egy fejezetnél a szakterület kiválóságai is ételrecepttel szolgálnak, és be is mutatják konyhánkban.

A receptnél várjuk a hozzávalókat négy személyre és az elkészítés módját. Kérjük, közöljék elérhetőségeiket is, mert a beküldők portréit fotóriportereink készítik el. A végső beküldési határidő: 2018. június 22. Receptjeiket e-mailben a [email protected] e-mail címre, postai úton az 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. címre várjuk.

A beküldők között két darab két főre, két éjszakára szóló wellnesspihenést sorsolunk ki egy zalakarosi négycsillagos hotelbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!