Kolbásztöltés

2018.02.12. 12:00

Kolbászok és lacipecsenyék is készültek a sármelléki Ólból az üstbe fesztiválon

Az első helyezett a rezi Vár-lak csapat lett.

Keszey Ágnes

Az ötödik kolbásztöltő fesztiválra idén nyolc csapat érkezett.

–Két kategória van: kolbászt mindenkinek kell tölteni, mellé vagy lacipecsenyét vagy hurkát készítehetnek- mondta Bakos Sándor szervező.

Miután elkészültek a hagyományos, s különleges fűszerezésű húsételek, a zsűri elé kerültek. A bírálók nem csak ízek, hanem a tálalás, a porták megjelenése és a készítés körülményei alapján is pontoztak.

A győzelmet szerzett rezi csapat díszített asztala
Fotós: Keszey Ágnes

- A környéken nem jellemző, hogy majoránnát vagy borsikafüvet használnának, de volt olyan kolbász, melyben fellelhető volt. Sokan ízesítettek házilag készített fűszerpaprikával.

A keszthelyi kórház sebészeti osztályának csapatai reggelit is készítettek a kolbásztöltés mellett
Fotós: Keszey Ágnes

A lacipecsenyék tarjából készültek, són, borson, fokhagymán kívül semmi mást használtak- mondta el Lázár Mónika zsűrielnök, szakács szakoktató.

A rezi csapat nyerte meg a versenyt
Fotós: Keszey Ágnes

 

Az egyházközség Keresztes csapata

 

Ezek is érdekelhetik