2018.02.12. 12:00
Kolbászok és lacipecsenyék is készültek a sármelléki Ólból az üstbe fesztiválon
Az első helyezett a rezi Vár-lak csapat lett.
A győzelmet szerzett rezi csapat díszített asztala
Fotó: Keszey Ágnes
Az ötödik kolbásztöltő fesztiválra idén nyolc csapat érkezett.
–Két kategória van: kolbászt mindenkinek kell tölteni, mellé vagy lacipecsenyét vagy hurkát készítehetnek- mondta Bakos Sándor szervező.
Miután elkészültek a hagyományos, s különleges fűszerezésű húsételek, a zsűri elé kerültek. A bírálók nem csak ízek, hanem a tálalás, a porták megjelenése és a készítés körülményei alapján is pontoztak.
- A környéken nem jellemző, hogy majoránnát vagy borsikafüvet használnának, de volt olyan kolbász, melyben fellelhető volt. Sokan ízesítettek házilag készített fűszerpaprikával.
A lacipecsenyék tarjából készültek, són, borson, fokhagymán kívül semmi mást használtak- mondta el Lázár Mónika zsűrielnök, szakács szakoktató.