2018.01.15. 16:07
Szombaton ismét répafőző fesztivált tartanak Kanizsán
Kerékrépából készített ételek versenyeznek január 20-án (szombaton) a Mindenki Házában a 18. Miklósfai Répafőző Fesztiválon.
Az előző évekhez hasonlóan a miklósfai fesztiválra különleges répás édességekkel is lehet nevezni Fotó: Archív/Szakony
Nagykorúvá érett a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület gasztronómiai seregszemléje, mely kezdetben a városrészben élők számára hirdetett kerékrépa fesztivált. Az esemény mára szinte minden tájegységről vonzza az érdeklődőket.
- Az ország több pontján, sőt Amerikában is termesztenek kerékrépát, de olyan eljárással nem savanyítják sehol, mint Miklósfán – fogalmazott Köteles Józsefné az egyesület vezetője. – A speciális feldolgozási módszertől egyedi ízt kapnak az ételek, ezért örülnénk, ha minél több miklósfai lakos jelentkezne szombaton 11 óráig.
A szervezők hagyományos „egytál” répaétel savanyított répából, répából készült ételkülönlegességek valamint répás rétes és répás édességek kategóriákban várják ingyenesen a nevezéseket. Ezeket a Rákhely Árpád mesterszakács vezette öt tagú gasztronómiai szakemberekből álló zsűri bírálja el.
Az ételek kóstolása mellett 17 órától a Mindenki Házában színes kulturális programokkal szórakoztatják az érdeklődőket.