100 éves épület

2018.01.20. 09:30

A falu lakóinak szívében mindig ott lesz ez a ház

Bocföldén a történelmet képviseli az Ady utca 15. szám alatti épület, hiszen – az itt élők közül ezt sokan tudják – 100 évet is megért.

Heller Józsefné

Egy évszázad alatt tanácselnökök, tanácstagok, végrehajtó bizottsági titkárok, polgármesterek, képviselők, jegyzők és hivatali dolgozók tevékenykedtek falai között Fotó: a szerző

Szolgált lakóházként, majd helyet adott a Községi Tanácsnak és a Végrehajtó Bizottság Szakigazgatási Szervének. 1990-ben itt lelt otthonra Bocfölde Község Önkormányzata és a Körjegyzőség, a „Bocföldéért” Közalapítvány, a Cigány Kisebbségi, majd Nemzetiségi Önkormányzat, továbbá a Baki Közös Hivatal Kirendeltsége. A lakosságot érintő ügyeket e falak között intézték tanácselnökök, tanácstagok, végrehajtó bizottsági titkárok, polgármesterek, képviselők, jegyzők és hivatali dolgozók. Szervezetek és feladatkörök jócskán változtak az elmúlt évtizedekben, ugyanakkor az épület maradt, amilyen volt, mert mindig volt fontosabb, amire kellett a község pénze. Mára állapota leromlott, korszerűtlenné vált.

Egy évszázad alatt tanácselnökök, tanácstagok, végrehajtó bizottsági titkárok, polgármesterek, képviselők, jegyzők és hivatali dolgozók tevékenykedtek falai között Fotó: a szerző

Bocfölde önkormányzata 2017. év végére tudta megteremteni az anyagi forrását annak, hogy a régi helyébe új létesüljön. A múlt év december elején megkezdődött az épület kiürítése és belső bontása, a ház hamarosan eltűnik szemünk elől. Elbúcsúzunk a faluképhez tartozó, megszokott épülettől, melyet képekkel őrzünk meg archívumunkban, de mi bocföldiek a szívünkben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!