Tudtad-e?

2017.11.21. 09:56

Miért olyan különleges a bazitai TV-torony?

Zalaegerszeg Bazita városrészében, az Alsóerdő fölé tornyosul a hatalmas TV-torony, amely nemcsak népszerű kirándulóhely, hanem a megyeszékhely egyik szimbóluma is. De mégis mi benne a különleges?

Rákos Bianka

A torony napjainkban

A közel 95 méter magas, vasbetonból készült építmény a 239 méteres bazitai tetőn álldogál egymagában. A helyieknek legtöbbször az Alsóerdőn tartott majálisok és a lélegzetelállító panoráma jut róla eszébe, a turisták számára viszont nemcsak az utóbbi miatt népszerű cél.

A torony napjainkban

A tornyot még 1970-ben kezdték építeni, melynek azt a célt szánták, hogy Zalaegerszeg körzetében fogja a televízióadást. Az építményt mindössze három év alatt húzták fel, amely akkoriban nagyon rövid időnek számított – így országosan is nagy hírverést kapott.

Épül a Tv-torony 1973-ban Fotó: Archív

A zalaegerszegi TV-torony egyike annak a három TV-toronynak, amely szabadon látogatható Magyarországon. A létesítményben egy kávézó is működik 53 m-es magasságban, így az egyik legjobb randihelyszín a környéken!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!