Mozgásszegény életmód

2023.11.08. 15:43

Sok problémát okoz az ülőmunka, egészségügyi befektetésekkel kezelnék a helyzetet

A folyamatosan és ütemesen bővülő Mozgásklinika franchise-partnereket keres, akik gyors megtérüléssel számolhatnak, ugyanis máris nagy a kereslet. Ez ráadásul egyre nőni fog a mozgásszegény életmód és az ülőmunka okán.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lopolo

Befektetési lehetőségnek sem utolsó az a franchise-rendszer, amelyhez az egyébként folyamatosan, idén azonban újabb két rendelővel bővülő Mozgásklinika keres új partnereket - tudta meg a Világgazdaság.

A társalapító Czeglédi Tamás és Szentiványi Rita gyógytornász-manuálterapeuta együttesen birtokolja a hálózat jogait, és a felmérésük megerősítette azon véleményüket, hogy a jövőben csak tovább nőhet a máris hatalmas igény a kezelések iránt, legfőképpen a mozgásszegény életmód és az ülőmunka miatt. Az ezer fő részvételével lezajlott kutatás szerint ugyanis:

  • a megkérdezettek mintegy 60 százaléka küzd porckorongsérvvel, porckopással vagy gerincferdüléssel,
  • 95 százaléka pedig jelezte, hogy rendszeresen fáj a dereka.

Mindez konzisztens az Egészségügyi Világszervezet (WHO) találataival, ráadásul a trend növekedést mutat – akárcsak a Mozgásklinika.

Hatékony a franchise-rendszer

A hálózat ugyanis nemrég nyitotta meg a harmadik fővárosi rendelőjét, így Budapesten már három helyszínen foglalkozik mozgásszervi problémákkal küzdő páciensekkel.

Emellett vidéken is terjeszkedik, mivel Budaörsön túl Győrben is nyitott rendelőt.

Ami még fontos, hogy e két egységet már franchise-partnerek működtetik, ami a jövőt is felvázolja.

A tervek szerint összességében 30 rendelőből álló hálózatot szeretnének kialakítani Magyarországon, miközben akár határon túli klinika kialakítására is látnak lehetőséget. A franchise-rendszer kiépítésében azért gondolkodnak, mert a saját erőből történő terjeszkedésnek vannak korlátai – nem kizárólag a tőke.

A cégvezető Czeglédi Tamás szerint országos hálózatot kiépíteni és fenntartani egy családi vállalkozásnak szinte lehetetlen kihívás, sokkal hatékonyabb a franchise-rendszer, amely ráadásul lehetőséget nyújt a befektetőknek megteremteni a saját üzleti lehetőségüket.

Akár két év alatt megtérül a befektetés

Egy klinika megnyitásához 18 millió forint már elegendő, ez az összeg tartalmazza a franchise-jog megvásárlását, a rendelő kialakítását, az eszközbeszerzések költségét, valamint az adott ingatlan bérleti díját, ha az nem saját ingatlanban valósul meg. Ezért kész működési, üzleti modellt biztosítanak a partnereknek, amiben benne van a szakmai koncepció, a terapeuták kiválasztása, képzése, vagy éppen a szükséges engedélyek teljes körű beszerzésében végzett szakértői segítség is.

Fontos tudni, hogy az általuk használt eszközök sem avulnak el, alapvetően mechanikus elven működnek, így nem kell néhány évente sok millió forintot újra befektetni.

Ez is hozzájárul a gyors megtérüléshez, ami akár már rövid távon, 2 év alatt is realizálható, stabil cash-flow mellett.

Bárkiből lehet franchise-partner

A Mozgásklinika szakmai tevékenységét vezető Szentiványi Rita az évek során felhalmozott tapasztalatai, tudása alapján külön terápiás koncepciót alkotott Mozgáspiramis-néven. Ez a mozgáshibák gyógyításának, rehabilitációjának hatásmechanizmusait foglalja össze. A gyógyítás minőségét tehát ők szavatolják és felügyelik, ugyanakkor a napi szintű üzemeltetést átengedik másnak, és a franchise-modell a külső tőke effektív működésbe történő bevonását is szavatolja.

A nagyvárosokban egy, míg Budapesten kerületenként egy franchise-jogot terveznek kiadni, ezáltal gyakorlatilag bárki nyithat Mozgásklinikát Budapesten vagy vidéken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában