KKV Start Innováció

2021.06.09. 16:50

Félezer vállalkozás kedvét hozta meg az innovációhoz a 8 milliárdos pályázat

A KKV Start Innováció pályázat harmadik, utolsó szakaszában közel 3 milliárd forintnyi támogatást ítéltek oda mintegy 170 projekt számára – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

A kiírás célja, hogy a hazai kisvállalkozások közül új szereplőket ösztönözzön az innovációs tevékenység megkezdésére, ami látványosan sikerült, hiszen 470 projekt kapott támogatást több mint 8 milliárd forint összértékben – tette hozzá a tárca államtitkára.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által kiírt KKV Start Innováció felhívás új kezdeményezésként a kutatás-fejlesztési és innovációs forrásokra korábban nem pályázó cégeket mozgósítja – mondta el Schanda Tamás.

A kiírás a mikro-, kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének megkezdését, fejlesztését szolgáló, piacorientált projektekhez biztosít akár 60 százalékos támogatást. A pályázati program sikerét jól mutatja, hogy a felhívás összesen 470 elképzelés megvalósítását segíti több mint 8 milliárd forint értékben – részletezte a miniszterhelyettes.

A most zárult harmadik pályázati szakaszban közel 3 milliárd forintnyi innovációs forrást ítéltek meg 170 nyertes számára.

A támogatott projektek többsége műszaki tudományos innováció, de előfordult köztük az egészség-, humán-, természet- és társadalomtudományok tématerületeihez kapcsolódó termék- vagy szolgáltatásfejlesztés is. A nyertes pályázók több mint fele közép-magyarországi.

Schanda Tamás hangsúlyozta: „A sikeres pályázati kezdeményezésnek köszönhetően országszerte közel félezer hazai kis- és középvállalkozás kezdhet bele innovációs ötletének megvalósításába. Mivel ők korábban nem folytattak KFI tevékenységet, a kiírás a magas hozzáadott értéket termelő munkahelyek teremtéséhez is hozzájárulhat a piaci szereplőknél.”

A KKV Start Innováció eredményeként a vállalkozásoknál innovációs folyamatok indulnak el, adaptív innovációs tevékenységek valósulnak meg, újdonságnak tekinthető és üzletileg hasznosítható prototípusokat, termékeket, technológiákat vagy szolgáltatásokat fejleszthetnek ki. A pályázat eredményéről részletes információk az NKFIH oldalán érhetők el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában