Kapacitás szűkében

2017.10.16. 05:55

Hónapokat kell várni az építőanyagokra

Az építőanyag, illetve a speciális szakipari dolgozók hiánya is akadályozza a beruházások felfutását a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség értékelése szerint, amelyről a hétfői Világgazdaság ír.

Heteket, sőt van, hogy hónapokat kell várni egyes építőanyagokra, mindenekelőtt a szálas hőszigetelők szállítási ideje és ára nőtt meg, utóbbi átlagosan 10-20 százalékkal – írja a napilap. Az ágazatban 10-11 százalékos az átlagos drágulás.

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) ma megjelenő, első kilenc havi piaci jelentéséből kiolvasható, hogy az építőanyagok értékesítési volumene időarányosan 20-25 százalékkal haladja meg az előző évit.

Vidor Győző, a szövetség elnöke szerint a kapacitások szűkössége miatt nehezen ítélhető meg, hogy hány új lakás készül el az idén, a MÉASZ 16-20 ezerre számít, de sok a „gazdaságosan” kivitelezett, vagyis a közepes minőségű alapanyagokból megépülő.

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában