Igazi harcos

2023.10.27. 18:00

Két szívtranszplantáció után most élete utolsó programjaihoz kér segítséget a 21 éves lány

Zsuzsi szíve talán csak néhány hónapig, jobb esetben pár évig fog dobogni. A család teljesen összetört, de szeretnék, ha minél több élményt nyújthatnának szerettüknek.

MW

Élete utolsó programjaihoz kér segítséget Zsuzsi

Forrás: Csire Zsuzsi/Facebook

A debreceni fiatal két szívtranszplantáción is átesett az elmúlt években, azonban szervezete egyik alkalommal sem fogadta be az új szervet.

Csire Zsuzsi tízéves korában súlyos, vírusos eredetű szívizomgyulladást kapott. Több mint fél évig feküdt a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (szívkórház) intenzív osztályán, ahol a szíve működésképtelenné vált. Egyetlen esélye a szívtranszplantáció maradt, amit 2013-ban sikeresen végrehajtottak. Akkor úgy tűnt, hogy minden jóra fordul és visszakapja az életét, de az immunrendszere ellenanyagokat termelt az új szív ellen és a gyógyszerek sem segítettek állapotának javításában, majd többszöri akut kilökődési reakciók jelentkeztek – osztotta meg a történetet a Civishír.hu. alapján a Magyar Nemzet.
A fiatal lány hónapokat töltött szívkórházban, és egyedülálló édesanyja végig mellette volt. Az intenzív osztályon fekve is tanult, alkalmi munkákból élő édesanyjával együtt készült a vizsgákra. 

Két évvel ezelőtt újabb szörnyű hírt kapott a család: végleges kilökődési folyamat indult be Zsuzsi szervezetében; a koszorúerek elzáródtak, egyre gyengült a szíve.

A doktorok egy nemzetközi orvosbizottsággal közösen meghozták az életmentő döntést,

így a lány 2021 novemberében átesett a második szívátültetésén. A transzplantáció után sok váratlan és életveszélyes szövődmény lépett fel. Zsuzsi kétoldali tüdőgyulladást kapott, a veséjét hónapokig kellett dializálni, majd agyi trombózisok, ödémák, bevérzések léptek fel. A koronavírussal is megküzdött.

De Zsuzsi élni akart, javult az állapota, és a műtét után öt hónappal hazaengedték.

A lány ezután sikeresen leérettségizett, folyamatosan javult az állapota, így élhette a gondtalan fiatalok életét. Azonban az öröme nem tarthatott sokáig: 

a kezelőorvosai közölték, hogy a szíve menthetetlen. Ismét beindult a végleges és visszafordíthatatlan kilökődési reakció. Az immunellenanyagok elkezdték elzárni a koszorúereket. Most már nem lehet megállítani, csak lassítani a szörnyű folyamatot, hiszen harmadik transzplantációra nincs lehetősége.

A debreceni lány megírta a bakancslistáját, viszont a család nehéz anyagi helyzetben van, ezért gyűjtést indítottak, hogy teljesíteni tudják Zsuzsi utolsó kívánságait.
A segítségnyújtáshoz ITT TALÁLHATÓK AZ ADATOK. 
A Haon.hu cikke IDE KATTINTVA olvasható.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában