Gutorfölde

2015.05.09. 19:15

A madarak és fák napja Gutorföldén

Gutorfölde – A helyi vízi világot és az erdei gombákat is megismerhették a résztvevők a madarak és fák napi programon.

Korosa Titanilla

Az Együtt Gutorföldéért Egyesület a helyi horgásztónál tartotta természetbarát rendezvényét. Itt nyolc állomáson kellett teljesíteniük a résztvevőknek különféle feladatokat. Tizenöt csapat, gyerekek és felnőttek közösen indultak el a másfél kilométer hosszú terepen a tó körül. Az egyes állomásokon vezetők segítségével tanulmányozták a vízi élőlényeket, bolhákat, szúnyoglárvákat és a vízminőséget, de szerepelt a feladatok között mocsárjárás, céllövészet 3D-s erdei állatra is. Emellett vadászattal kapcsolatos tesztkérdésekre kellett felelni, majd légpuska lövészet és fegyverhasználati tájékoztató következett.

Köröcz Richárd, Orbán Alexandra, Baksa Dávid és Gerencsér Noémi, az első állomás vezetője a vízi élőlényeket tanulmányozzák.

Ezután az erdei gombafajtákról hallhattak ismertetőt bemutatóval egybekötve. Végül az állatvilággal és a természettel kapcsolatos irodalmi műveltségüket is bizonyíthatták a csapatok tagjai. Az egész napos program során megnézhették az érdeklődők a Kaszó Zrt. Ökocentrumából hozott Év Fája kiállítást is, amin az 1996 óta évente megválasztott fafajtákat gyűjtötték össze. Az összesített pontszámok alapján a gutorföldei Jandó család szerepelt a legjobban. Az eredményhirdetés után ők ültették el a fát hagyományteremtő céllal, amit a Zalaerdő Zrt. ajánlott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!